onsdag, oktober 15, 2008

USA

21.43

just hemkommen från 50-års födelsedagskalas för pappa hos farmor&farfar. strax gå och duscha, ringa Emil älskling och sen är det bums i säng. upp strax efter halv 4 imorgonbitti och vill ha mig lite sömn innan dess. planet lyfter vid kvart i 7 och vi måste vara på flygplatsen helvetiskt tidigt, vilket betyder 2 lååånga timmar innan. sen bär det av till USA i 2½ vecka. Lovley!

tjing.

måndag, oktober 13, 2008

stormsteg.

12.41

måndag igen och värsta vädret. Emil ligger och sover - han är sjuk idag. hoppas bara inte jag inte blir smittad, det får jag inte bli, det går inte. för den delen så känner jag mig inte så kry i alla fall, vet inte vad det är, kanske resfeber. hursomhelst så har jag väl i princip inget att pyssla med idag, har nog inte lust att göra något heller. har lite smått packat ner det sista inför USA-resan. imornkväll åker jag härifrån med tåget och på torsdag flyger vi. det känns sjukt bra.

helgen var bra, lugn, fredags var det lite middag och sen slappt i soffan och lördag var vi ute å käkade med delar av Emils familj i lördags, trevligt. igår så var det väl ingenting, som vanligt skulle jag väl vilja säga, söndagar är söndagar helt enkelt.

kanske skulle jag ta och passa på att tvätta lite eller något. ska även försöka reda ut vägbeskrivningen till arbetsintervjun imorn (det absolut sämsta med att flytta till ett helt nytt ställe, jag hittar ingenstans själv). men det ska nog gå bra.

lördag, oktober 11, 2008

återigen regn.

15.55

kom just in från en väldigt blöt skogpromenad, (måste för övrigt köpa riktiga "skogskläder"), både av regnet och svetten. det är väl kanske, som sagt inte, så lockande att gå ut i regnet. men hunden måste ut. och det har väl blivit som ett litet beroende att gå den där skogsrundan varje dag. jag hade från början bara tänkt ta en sväng ut på åkern, men tänkte att jag lika gärna kunde fortsätta. men som sagt det var blött, strumporna var genomsura.

lördag idag, men känns väl inte rikitgt som det, Emil är iväg och jobbar idag med och har inte kommit hem än. lite tråkigt, men vad ska jag göra åt det, jag kan ju inte hindra honom. han kommer väl förhoppningsvis snart hem igen. ikväll blir det restaurang med, Emil och delar av hans familj. det blir nog rätt mys.
förövrigt idag, så har jag nästan packat klart idag. det som inte är nerpackat hänger på tork eller är för tidigt att packa ner för jag behöver det innan dess. men det känns bra och det känns inte så virrigt med allt längre. det är ju inte så att vi ska ut i ödemarken eller något, glömmer jag något, ja då finns det affärer. bara det viktigaste är med, så blir det bra.

nu vill jag att Emil ska komma hem. ska läsa lite nu.

fredag, oktober 10, 2008

regn.

15.12

har diskat,tvättat, hängt tvätt och packat lite smått (som vanligt är det svårt vad man ska ha med sig), men i huvudsak sommarkläder. jag får ha värme, sol och bad i ett par dagar extra. vart ute med Helmer i skogen, tänkte väl ta en ruunda till, men förösker förtränga det lite smått nu när det regnar, känns inte så lockande. ska dammsuga och och röja lite mer, Emils bror&flickvän kommer hit, och det finns en anledning att röja upp lite.

det har ju varit lite segt på jobbfronten, det hade liksom avstannat helt. men nu har jag en arbetsintervju inplanerad på tisdagförmiddag, inte vad jag mest önskar göra med mitt liv, men det känns bra, det behöver ju inte vara för alltid. så nu känns allt inte så jobbigt längre, även om det bara är ett jobb å jag kanske inte ens får det, men det hjälper.

nu ska här dammsugas och röjas undan.
tjing.

tisdag, oktober 07, 2008

tisdag.

12.51

idag är inte ens en sån här dag då jag kan komma på en bättre rubrik än just vad det är idag. det är liksom bara tisdag idag.

har väl egentligen inte kommit mig för att göra så mycket idag. mamma ringde vid nio imorse, hade precis vaknat då, låg kvar en stund, åt frukost och tog en promenad med Helmer. (det värsta är att jag inte tycker det är roligt att gå upp på mornarna, för jag vet inte vad jag ska göra hela dagen, så jag kan lika gärna sova, men det har ju sina nackdelar det med, så jag förösker ta mig upp i rimlig tid i alla fall).

nu sitter jag här med en liten molnande huvudvärk och lite illamående, som har suttit i sen i söndags kväll och jag vet inte vad det är riktigt. vet inte riktigt vad jag ska göra heller, så just nu sitter jag bara här. funderar på att kanske dammsuga lite (igen). kanske baka nån kaka eller något, inte för att jag är sugen, men mest för att ha något att göra. en till promenad med Helmer om ett tag. efter det är det väl snart dags för att börja fixa middag, det blir tidigt idag, sen kommer Emil hem och yoga senare ikväll.

nu får jag nog ta mig i kragen och göra något. får se vad det blir bara.
tjing.

fredag, oktober 03, 2008

skyfall.

14.24

har precis satt en deg, håller på att jäsa den (hoppas den blir bra å inte stannar i utvecklingen, det var i princip det som hände sist, det blev ingen dubbel storlek inte). skulle ta en promenad med Helmer ner till brevlådan och posta lite brev under tiden. men himlen öpnnade sig och det bara vräkte ner, både regn och hagel om vartannat. så jag väntar en stund, baka ut mina bullar och gå ut när dem jäser igen.

sov länge imorse, jag är så trött på mornarna, trots att jag egentligen inte gör så mycket på dagarna. hade väl lite svårt att sova igår, det verkade aldrig släppa. Emil somnade och jag bara låg och vred mig, men inte så mycket att täcket inte räckte, vi har ett väldigt litet nu. dessutom åskade och blixtrade det en hel del, det verkade aldrig vilja sluta, det var mycket också, som att det cirklade runt. men tillslut lyckades även jag somna.

(angående inlägget igår, så slutade det väldigt snabbt. men det var precis vad jag kände just då. så är det bara, jag behöver liksom ett eget liv här.)

nu ska jag baka ut mitt bröd. sen promenad.

torsdag, oktober 02, 2008

Could you be the only one

18.44

middagen är just avklarad, Emil är ute och grejar och jag gör som vanligt ingenting. det är det värsta jag vet, men det känns som att mitt liv liksom kretsar runt Emil. vill att han bara ska vara med mig och sysselsätta mig när han kommer hem. men jag vet ju att det inte kan vara så, det ska inte vara så och jag vill inte ha det så heller för den delen. jag vill ju vara självständig, ha egna vänner, göra egna saker (inte det att jag inte kan sysselsätta mig)..

nu blir det promenad först.