tisdag, december 30, 2008

snart nytt år.

20.11

det blir inte så mycket skrivande här just nu, skriver mer i min "riktiga dagbok" istället. och jag känner inte riktigt att jag vet vad jag ska skriva heller.

har just ätit lite middag och druckit lite vin, det fick bli ikväll istället för imornkväll, då jag jobbar på nyårsdagen. så det blir en lugn kväll imorn för min del, med det är det inte sagt att jag ska lägga mig tidigt, jag ska bara inte dricka något. undrar bara vad jag ska ha på mig imorgon, funderar skarpt på klänning, de är ju trots allt nyår.
förövrigt idag så var jag en sväng till värnamo, hade några ärenden och passade på att reashoppa lite, en jättensygg stickad tröja bland annat.

snart är det nytt år också, och det här året ska jag dra till med två nyårslöften, inte alltför hårda utan rimliga, som jag med största sannolikhet ska klara av att hålla. men jag håller lite hemligt vad det handlar om, vill inte säga för mycket, än.

och på lördagmorgon så åker jag hem till lindome, bästa vennen Johanna fyller år och jag ska gå på lite kalas. men jag stannar nog inte särskilt länge hemma, för det är ingen hemma i alla fall. kanske blir en sväng förbi mamma, om hon är hemma vill säga.

ikväll blir det film och imorn vill jag ha en lång sovmorgon.

torsdag, december 25, 2008

Juldagen.

19.12

nu var julen över, det dröjer länge innan den kommer och så i som ett fingerknäpp så är den slut igen.

har haft en riktigt slappdag idag och inte gjort särskilt mycket. Emil och jag tog en liten sväng i skogen med Helmer och vi lagade tacos till middag idag. annars har det inte hänt något alls idag.

julafton igår. på dagen fick jag julklappar av Emil, en mössa med stjärnor på och en rikitgt nalletröja. och Emil blev glad för sitt halsband och tog på sig det på en gång och det passar honom så bra. hos Emils mormor på kvällen. det var bra, men det kändes konstigt att inte vara med min egen familj och jag kände inte riktigt att jag passade in igår, tur att Emil var där. jag kände mig ensam på något sätt bland alla andra. jag fick nån julklapp när jag var där också, (vilket jag väl inte trodde). var hemma vid halv 12 igår kväll och då var jag helt slut, det tar på krafterna när det är jul i alla fall, trots at man inte gör så mycket alls.

så imorgon är det jobb igen, och resten av helgen, efter en veckas ledighet. det känns konstigt, mest eftersom Emil är ledig. ska försöka somna i rimlig tid ikväll så jag kommer upp imorn

måndag, december 22, 2008

9 grader, det är inte vinter.

11.49

nu var det längesen igen, men har haft lite att pyssla med det senaste.

sitter hemma hos pappa, är lite barnvakt idag för syskonen. senare i eftermiddag bär det av till Liseberg med mamma en sväng, och sen inte helt bestämt om jag ska åka hem ikväll eller imorgon. får se hur det känns helt enkelt. men helt ärligt, så börjar jag faktiskt längta hem och efter min man.

helgen har varit helt underbar. fredagen var mys hos mamma, med syster. vi klädde granen, åt lite julmat och bytte julklappar. jag mådde bra. lördagen spenderades ett par timmar med Söting, som jag inte sett på över ett halvår, det var roligt att ses igen. sen var jag ensam hela kvällen hemma hos pappa, men hade det rätt bra ändå, lite godis, pepparkakor å en feelgood-film.
igår så var jag duktig två gånger om, och för att vara ärlig så är jag rätt stolt över mig själv. jag var och köpte lampor och bytte på bilen och sen torkarblad också. på kvällen så hämtade jag upp farmor&farfar, så åt vi middag här, bytte lite julklappar och jag känner mig rikitgt nöjd faktiskt. fick parfymen jag önskat mig. (och min Johanna var förbi och lämnade en julklapp till mig också, alltid mysigt att se henne, även om det bara var snabbt). sen sjöng hela familjen singstar, och vi hade rikitgt roligt. det var bara en enda grej som saknades igår och det var min Emil, men det var inte så mycket att göra åt saken.

onsdag, december 17, 2008

julklappsinslagning

12.28

jag förstår inte varför jag är så trött, känns som det har varit en evig trötthet hela den här veckan och ändå vet jag att jag sover alldeles lagom många timmar på nätterna.

tog mig upp i någorlunda tid imorse. hade först lite beslutsångest ifall jag skulle åka ner till Värnamo för att göra några ärenden, eller om jag skulle vänta till imorn efter jobbet. bestämde mig att det var bäst att göra idag, slutar nämligen sent imorn och har lite annat för mig då. så jag fick hämtat linser, köpt sista presenten och nåra småsaker till. resten av dagen blir det till att slå in julklappar, fixa mammas present, fixa lite grejer i köket, börja packa lite och middag senare i eftermiddag.

julbordet igår med jobbet var mycket trevligt och god mat. vi fick en julklapp och en blomma var. det blev senare än vad jag tänkt mig och var inte hemma förrän strax efter tio. gick och la mig och var fortfarande proppmätt.

nu ska jag packa paket.

söndag, december 14, 2008

kväll - tredje advent.

19.31

adventsljusstaken brinner på hyllan och det är allmänt rätt mysigt. har fått i oss lite middag, eller åtminstone mat, blev bara omelett på lite jag hittade i kylen.

jag tog mig i kragen och gjorde något idag i alla fall, det dröjde ett tag och jag klagade för Emil ett par gånger. men sen så bakade jag bröd, grejade lite med mammas julklapp, som även den börjar närma sig ett slut. och som sagt fixade lite middag.

nu ska jag ringa mamma och höra lite om när vi ska ses nästa vecka.

tredje advent

13.15

snön håller på att smälta bort igen och det är fruktansvärt tråkigt. jag hade ju hopp om en vit jul i år, men det finns lite tid än.

Emil ligger och sover, är lite småsjuk och jag försöker hitta på något att göra, vad vet jag inte dock. skulle väl behöva städa lite här hemma, men det har jag ingen som helst lust med... så det kan jag skjuta upp nån dag till. kanske skulle gå en promenad och sedan baka lite.

julen närmar sig med stormsteg förresten, och jag känner mig inte det minsta stressad över nånting, jag har redan så gott som alla julklappar. bara lite småpyssel kvar, slå in lite julklappar och göra klart lite smått. jobbar måndag och torsdag nästa vecka och sen åker jag hem till mamma och sen pappa, för lite julklappsbyten där.

nu ska jag väl ta mig i kragen och göra något åt den är dagen också.

fredag, december 12, 2008

snölykta

13.28

kom in från snön för en liten stund sen. det var mysigt och inte för kallt. men det var jobbigt att promenera. byggde en liten snölykta på verandan innan jag gick in.

har fått i mig lite lunch och ska snart rulla tryfflar när smeten är tillräckligt hård.

snö

10.22

inte så längesen jag gick upp, känner att jag ligger lite efter idag, men jag orkade inte gå upp. har ätit lite frukost och känner mig lite småfrusen just nu. känner att jag ligegr lite efter i tiden, inte bara idag utan enda fram tills nästa vecka.

ska fixa en liten chokladsmet till mammas julklapp och sen ska jag nog gå ut en sväng i snön med Helmer. (när jag tittade ut genom fönstret när jag hade gått upp och det var mycket snö och det snöar fortfarande, då blev jag sådär barnsligt LYCKLIG). sen blir det nog inte så mycket mer idag, känner mig fortfarande inte helt okej.

helgen ligger som ett tomt blad, blir kanske Jönköping en sväng och handla dem sista julklapparna och lite annat.

sen har jag funderat på en annan sak, jag ska nog börja skriva riktigt dagbok igen. jag kan inte rikitgt få ut allt här, inte mina allra innersta grejer.

nu ska jag greja lite..

måndag, december 08, 2008

crash.

19.21

det mesta för den här dagen är gjort. middag äten och lunchlåda tills imorn fixad. jobbade kortpass idag istället för det långa som jag skulle göra. kände mig inte rikitgt kry och näsan bara rann. så jag gick hem vif halv 1 idag och efter det har jag mest tagit det lungt. har förresten gjort nejlikeapelsiner.

helgen var helt fantastiskt bra. den har spenderats hemma hos pappa, med syster mestadels. åkte hemifrån på fredagförmiddagen, mötte upp med syster hemma hos pappa och vi gav oss av in till stan, påbörjade våran jakt efter dem första julklapparna och något nytt att ha på sig för fredagens utgång. god middag hos farmor&farfar. hem för lite förparty, iordninggörande och SingStar. vi hamnade som vanligt på GP, men vi hade sjukt roligt som vanligt, och var hemma halv 6 på lördagmorgonen. efter ett par timmars sömn så var det dags att släpa sig upp, göra sig iordning och åka in till stan för julklappsinköp och Jul på Liseberg efter det. Liseberg var sjukt mysigt, som det är varje år, dock lite väl mycket folk. kvällen slutade i syster säng, framför tv med varsin dator i knäet, helt slut båda två, men som vanligt sängen alldeles för sent ändå.

söndagen, träffade jag min bästaste ven i världen. hon var hemma i Lindome, så det passade jättebra. var så skönt att träffa henne igen, prata med henne och att hon förstår på ett sätt som bara hon gör. jag behöver henne.
sen bar det av hemåt, och jag åkte förbi mamma för att hämta ett par grejer. och då fick den bra helgen plötsligt ett väldigt plötsligt slut. (låg och körde i 50, vid Sätila, det kommer två bilar på det motsatt körbanan och plötsligt så svänger den främre bilen ut på min körbana och bara kör rakt emot mig, och några meter ifrån så svängde han bara tillbaka, jag hann knappt tänka att jag skulle väja ens). jag började gråta, som tur var så var det inte långt kvar till mamma och jag kom in till henne och storgrät. och blev väl kvar där längre än jag hade tänkt, men jag behövde lugna ner mig. sen åkte jag hemåt till Emil, och så lugnt och försiktigt som jag körde då, det händer inte ofta.

och inatt drömde jag mardrömmar, i princip hela natten. jag såg billyktor komma emot mig i mörkret. obehagligt som fan. och jag tänker på allt som skulle kunna ha hänt. hoppas det blir bättre inatt.

det dröjer nog inte länge tills sängen hägrar heller. vill ju kunna jobba imorn.

onsdag, december 03, 2008

jag behöver verkligen dig.

19.28

sitter här och är lite halvtrött, känner en stark dragning till sängen, men det känns lite tidigt än. ska pyssla med lite grejer innan dess.

idag har varit jobb, från 7 till halv 5. gick bra idag, kanske till och med jättebra. fortfarande så är det en hel del att tänka på, men även det blir bättre för var dag, vilket är väl tur. middagen var klar när jag kom hem idag och efter det har det inte blivit så mycket. har dammsugit av huset och varit ute på en liten promenad.

imorgon blir det lite annat att göra. tvätta, diska och packa. åker hem till pappa på fredag förmiddag och det blir rätt fullt upp hela helgen. liten jakt på en ny topp, utgång på fredagkväll med syster, julklappshandling och Jul på Liseberg på lördag och söndag ska jag hinna med att träffa lite andra vänner, och även köra hemåt igen. men det känns som det kommer bli en bra helg.

nu ska jag greja lite.

måndag, december 01, 2008

love for eternity

18.31

middagen avklarad ikväll, så även en hel del av disken. resten tar jag imorgon, slutar tidigt, så det ska jag väl hinna med imorgon. jag och Emil har även varit ute och tagit in hästarna, Emils syster fick nämligen en liten flicka igår.


titeln idag är för att jag håller på att fundera ut några idéer på ny/nya tatueringar. har lite olika förslag.

har lärt mig ett nytt ord på jobbet förra veckan också "fnyker", det är när det småsnöar sådär lite å fint bara.

och nu kommer vi till helgen, så var det inte särskilt mycket med den. lördagen var Emil ute och jobbade nästan hela dagen och jag strök och satte upp julgardiner, nåt annat pynt blev det inte, för jag äger inget, eller vet inte var jag har det. middag på kvällen med med Emils syster&man, vi bjöd tillbaka för alla gånger. senare var det lite mys, bara vi två å sen somnade jag i soffan vid halv 10, Emil bäddade ner mig i sängen och jag somnade om igen.
söndag, så gjorde vi så mycket som, ingenting alls
.
17.35

har satt in dagens middag i ungnen, blir köttfärspaj idag efter Emils önskemål.

fått gjort en hel massa grejer idag känns det som. gick upp vid halv 9, 9, åt frulle, pratade med mamma en vääldigt lång stund, gick ut med Helmer och åkte iväg till Anderstorp. fick handlat lite mat och andra användbara grejer till julen som hägrar. väl hemma igen, lite lunch och sen har jag bakat, blev kärleksmums och drömmar.

nu blir det middag, mer senare.