söndag, juni 28, 2009

underbara helg.

21.45

tänkte idag på hur mycket jag uppskattar att ha ledigt en helg när jag i princip har jobbat hela veckan. det var längesen jag kände så. och det är underbart. jag vill gå upp tidgit på morgonen njuta av det fina vädret och sen vara ute/uppe till natten. men såklart blir det inte rikigt så.

i fredags led jag av den vanliga fredagströttheten och sov 3 timmar på kvällen. åt middag sent hos Emils syster och dansade dansmatta till midnatt. lördag var mest en slappdag, gick en skogspromenad, tvättade en maskin och sen satt jag mest ute på gräsmattan och läste. jag var en aning röd när jag kom in och hade en väldigt annorlunda solbränna på ryggen :P sen blev det god middag och lite vin. lite efterrrätt och film.

idag blev det bio vid halv 3. lite skönt att inte vara ute i solen idag faktiskt. Transformers 2, väldigt bra film enligt mig. mycket action och grymma specialeffekter. sevärd, helt klart! hemma blev det en stund ute i solen med min bok. sen var jag trött eller snarare jag är trött. jag sitter och slötittar på någon halvtramsig high school-film. men mer komplicerat än så orkar jag inte med ikväll.
snart blir det sängen också, jobb imorn.

onsdag, juni 24, 2009

nyaste tillskottet i garderoben.

20.04

det är trycket på t-shirten som jag väntade på. och jag bara älskar den. vanlig vit t-shirt i herrmodell. tokfin. och budskapet är underbart <3

dagen har varit jobb, lite huvudvärk och en promenad. och såklart detta fantastiska vädret. nu är jag trött. känns som det blir tidig sänggång ikväll.
imorn är det jobb och sen lite grillkväll med jobbkompisarna.

förövrigt så får min bil åka iväg på lite koll hos Emils morbror, förhoppningsvis blir den lagad också. jag hoppas verkligen.

tisdag, juni 23, 2009

inte så illa ändå.

21.33

jag klagar ibland på att bo på landet. men det är inte så illa ändå. inte när solen skiner och det är sommar.
tagen från huset i fullt solsken.

kvällen blev inte rikigt som jag tänkt mig.

20.36

ja, jag vet inte rikigt vad jag ska säga om det. jag och Emils syster skulle gå ut en lite runda runt "byn". hade med hundarna, kopplade såklart. en hund kom springande, från en annan gård. Helmer blev galen och plötsligt krånglade han sig ur kopplet och attackerade den andra hunden, bet tag och släppte inte taget. det var obehagligt, tur att Emils syster var med, hade inte fixat det själv. mina ben bara skakade och jag kunde inte ens Emils nummer längre. han hämtade upp oss. och jag bara grät. kändes som det var mitt fel ju, men å andra sidan var ju den andra hunden lös. som tur var så blev det bara en liten skråma på hunden. och två små på mig.

dagen i övrigt har varit helt underbar verkligen. det har varit som semester. har mest legat i en solstol hela dagen och läst. varit ensam hemma också. fick tvättat två maskiner men inte mer än så. nu är jag varm av all sol och en aning röd också. det blir nog en after-sun insmörjning innan sängen.

imorgon är det jobb igen. lite tråkigt med tanke på att vädret är fantastiskt. men det är pengar och pengar är bra.

nu blir det lite tv. och om ett tag sängen. trött efter sol och gråtande.

måndag, juni 22, 2009

älskade älskade du.

20.12

har inte haft möjlighet att skriva på hela helgen och igår så hade jag helt enkelt ingen lust alls.
midsommar i Varberg var rikigt bra. trevligt folk. förhållandevis bra väder. god mat och vin.

åkte som sagt ner i torsdags, mötte upp syrran och E. handlade lite inför helgen. gick en promenad7hoppade på stenar till fyren, åt middag och slappade framför tv:n. midsommarafton kom det lite mer folk, det åts och dracks. inte alldelels för mycket, bara lagom. en sväng ner på Solviken och vi åt lite mer. på natten regnade det, så mycket så man knappt kunde tänka än mindre prata. midsommardagen var så som den kan förväntas att vara, lite trötta. men sol, fotboll, glass, basket, poolbad och grillad korv. på kvällen blev det godis och Rocky-kväll. jag är så himla lycklig för att jag fick med mig Emil och han har varit mer underbar i helgen.

jag bara älskar att vara nere i Varberg. jag känner mig fri på något sätt. att havet är så nära. det finns inga måsten och jag kan göra saker precis när jag känner för det. sova hur länge jag vill, gå å lägga mig mitt i natten. laga mat och diska måste ju göra, men där känns det som att man gärna gör det. kan ligga i en solstol hela dagen utan att känna att jag borde göra något annat. sova middag, fastän jag inte gjort något på hela dagen. det är semester och frihet för mig.

idag har det varit ett strålande väder. jobb idag, till två, känns skönt att börja med en lugn dag. sen var det en sväng på gymmet. och efter det blev det en stol i solen med en bok. sol imorn med och jag är ledig.

nu blir det lite tv.

torsdag, juni 18, 2009

Varberg nästa.

12.49

sitter mest och väntar på att tiden ska gå så att vi kan komma oss iväg till Varberg. ska möta upp syrran och E där. ska fira midsommar med lite folk i pappas husvagn, kommer nog bli trevligt tror jag. just nu är det uppehåll här, men det växlar mellan att vara monsunregn och uppehåll. hoppas på bättre väder vid kusten.

väntar på sölposten som finns här på landet. väntar på en t-shirt och jag blirlite lessen om den inte kommer idag. jag vill verkligen ha den, NU!

Emil är rastlös och vill bara komma iväg, men jag vill vänta lite till. vi ska inte vara i Varberg förrän vid halv 4.
hemma igen på söndag och det ska bli skönt att komma iväg lite grann.

over and out.

måndag, juni 15, 2009

sweet and sunny monday.

19.44

känns som om dagen har rullat på i en väldig fart idag faktiskt. uppstigning vid 9 imorse (Emil hade köpt med sig jordgubbar påväg hem från gymmet), det blev jordgubbar till frukost, mums! långpromenad i skogen på förmiddagen sen så åkte jag iväg till gymmet, det flöt på bra idag och det var tillfredsställande, var det ett konstigt ordval? fick handlat motorolja till bilen, hoppas att det hjälper den bara, annars vet jag inte vad det kan vara för fel. och jag behöver den. vid 3 var det semesterfika med jobbet, på Herrestad Café, roligt att träffa dem igen. väl hemma blev det middag och en sväng ner på åkern med hunden.

fick pratat med syster idag med. planerade midsommar lite grann och det kommer nog bli rikigt bra känns det som. hoppas på fint väder bara, eller åtminstone uppehåll.

jag borde börja gå upp tidigare på mornarna, jag börjar ju jobba om en vecka och då är det minsann ingen sovmorgon längre. men det ska nog gå bra det med, pengar är ju bra.

nu blir det inte mer här ikväll. lite tv och sen sängen skulle jag tro. måste läsa min bok med, är helt frälst verkligen.

torsdag, juni 11, 2009

dripp dropp dripp dropp.

21.59

dagen har varit bra och den har gått fort. funderade på att gå upp samtidigt som Emil imorse och gå en promenad. men jag somnade om och gick upp vid 9. tränade idag, det var längesen och det var välbehövligt/skönt, fick svettas lite. och duschen efteråt är alltid lika fantastisk och jag känner mig alltid lika fräsch. funderar även på att byta gym, då de är lite långt att åka för att komma dit. men jag funderar, på vad som blir billigast, i längden. fick fixat lite lite annat när jag ändå var i Värnamo också, hämta linser, varit på apotekt och handlat. det har regnat mest hela dagen så det har inte blivit någon långpromenad idag heller.

middagen idag blev kycklignfilé, färskpotatis och citron- och honungssås. men till nästa gång så måste jag modifiera om såsen lite, den smakade inte rikigt så mycket som jag ville att den skulle göra. men det var ju bara första gången.

hoppas på bätter väder imorgon, lite sol skulle inte vara fel. men just nu ser det inte så hoppfullt ut för det. det regnar.

sängen väntar. och älskling med.

onsdag, juni 10, 2009

I am yours to keep.

20.15

har suttit ett tag nu och försökt lära mig hur photoshop funkar, men det är rät svårt. och dessutom står det bara på engelska och det är inte min starkaste sida heller. men jag ska lära mig och jag har redan gjort om ett par bilder. än är dem inte så avancerade, men det kommer väl.

Bilder från Oslo-trippen med syster.
har annars inte gjort något alls idag. en lång skogspromenad med Helmer vid lunch. genomsevettig och blöt var jag när jag kom tillbaka och det resulterad i en dusch. och inte mycket mer efter det. jo middag fick jag lagat också.
har ju varit mer eller mindre regn hela dagen och känts som himlen hänger ungefär nån meter över marken bara. och då blir jag trött.
snart blir det Greys Anatomy och sen lite mys med älsk.

måndag, juni 08, 2009

hemmafru-känsla.

17.46

håller på att grädda ett pajskal, blir ost&skinkpaj och sallad till middag idag.

idag har det gåtts långpromenad i skogen med Helmer, lite hemmaövningar. tvättat och med det givetvis hängt tvätten också. vikt tvätt. plockat undan i köket och diskat. packat upp väskan från trippen och lite annat smått.
det började med sovmorgon imorse, då jag inte rikigt orkade ta mig upp när klockan ringde. men vem bryr sig om det, jag är ju ledig/arbetslös.

är extremt sugen på något idag. det är den där hatveckan i månaden nu också. så jag vet ju varför, men varför måste det vara så? men när det är sommar sså är humöret bättre å jag blir inte lika sur.

nu ska jag göra klart lite middag.

lördag, juni 06, 2009

lördagsmys.

20.48

jag är äntligen hemma igen och det är väldans skönt faktiskt. och jag fick träffa min älsk igen. han är dock inte hemma ikväll, då han skulle på lite partaj, men ska hämta honom inatt. vad gör jag inte för att få hem honom. men jag har det bra i alla fall, lite godis och ostbågar.

gårdagen blev bra. först lite mottagning hos Johanna (och hon gillade presenterna). sen in till stan för middagen på Chez Amis. god mat blev det och vatten för min del. bröt upp redan vid tolv och gav mig iväg till tåget och hem. var inte sugen på någon utgång. somnade sedan gott i lillebrors säng.

bilen gick hela vägen hem idag med, jag var lite orolig med tanke på hur den låter. men det gick. men nu måste jag se till att få den lagad också. nu blir det slappning i soffan.

torsdag, juni 04, 2009

evening.

21.32

konstigt att vara trött nu när jag sov 12 timmar inatt. men trött är jag. hur som helst så ska jag vara uppe ett tag till. dagen har varit lugn och inte gjort särskilt mycket. var en runda till staden, utan min syster, vi har ju umgåtts 24/7 ganska länge nu, så idag hade vi en paus, och hittade examenspresent till min ven imorgon. sen hjälpte jag till med middagen här hemma, ungsbakad falukorv och potatismos.

nu känns allt lite bättre inför imorgon, men fortfarande så vill jag mest av allt hem. å 4-årsdag har vi imorgon också. vet inte om jag kan åka imorn kväll heller. min bil har lyckats gå sönder utan att jag har använt den på nästan en vecka. nån jäkla topplockspackning, som jag i ärlighetens namn knappt vet vad det är. hur som helst så tror jag att det blir trevligt/roligt imorn, men det blir rätt tidigt för mig och med det ingen utgång.

nu ska jag greja lite med datan.

onsdag, juni 03, 2009

tillbaka på svensk mark igen.

17.16

är helt tokigt trött. vart inte många timmar sömn inatt, dock nästan 4 på bussen hem. men känns inte som om dem hjälpte så värst mycket. blev ju en aning sent igår och en aning mycket vin.

har haft 4 galet underbara dagar i Oslo med syster. det har varit sol, bad, grillning, vin, partaj och slappande. och så mycket bättre än det kunde vi knappast haft det. solbränd har jag blivit också, det är ju ett plus det med.

har inte pratat med Emil sen i fredags och jag längtar efter honom och mest av allt vill jag åka hem. men tyvärr, det är inte hemskt som det låter, men jag har just ingen som helst lust. så har jag planer på fredag. jag vill bara hem till mig själv. och pussa på Emil. det kanske känns bättre när det väl är fredag, vem vet.

nu blir det snart middag här. lite senare så ska jag med sis till jobbet och sen gör jag tidig kväll ikväll.