tisdag, september 29, 2009

vacker höstdag.

12.45

det är helt otroligt fint väder ute, solen skiner och det är klar höstluft.
jag sitter under en filt i soffan med värmefläkten på. blev frusen av promenaden imorse. och känner mig inte rikigt tipptopp. men ska ta mig i kragen och gå ner och måla en stund. (nästan alla golv och taklister är klara ochdet gick fortare än jag trodde!)

ikväll är det yoga igen. skönt att komma iväg lite hemifrån. börjar tröttna något fruktansvärt på att inte ens komma härifrån. biljävel!

nu blir det lite målning.

söndag, september 27, 2009

Pablo Francisco.

20.07

igårkväll var jag oh Emil på Pablo Francisco, som för övrigt var hans födelsedagspresent. det var rikigt roligt och jag skrattade hur mycket som helst, så tåraran rann ibland. var ju lite orolig att jag inte skulle förstå, då det var på engelska, men det var inga som helst problem. missade något ibland, men helheten förstod jag ju ändå. så det vart en rikigt lyckad kväll. roligt att göra något annorlunda tillsammans.

idag har jag varit ensam hemma. promenad innan frukost och sen varm choklad och mackor. sen spenderade jag några timmar nere i maskinhallen och målade lister. med Takida på hög volym. tiden går fort och jag tänker inte på nånting alls. det är rätt skönt.

känner mig lite si sådär nu. det är veckan på månaden. och jag tycker lite synd om mig själv. men det går ju över det med.
ska snart krypa ner i sängen. fastän klockan inte är mer än halv nio.

funderar för övrigt på en hemresa till helgen. jag längtar lite efter min familj, hem helt enkelt. ska kika på biljetter å så. budgeten är ju inte så stor just nu.

fredag, september 25, 2009

dagens strapatser.

21.50

känns som dagen mest har rusat iväg idag. har väl inte hänt så mycket anmärkningsvärt egentligen. men det är skönt när det rullar på.
blev som vanligt promenad imorse och sedan frukost på det, kvarvarande pannkakor, mums. har kvistlackat lite lister idag, det var rikigt tråkigt och det tog sin lilla tid (det skulle målas på, torka en stund, målas på igen och sen torka en timme innan man kan ha på grundfärgen). så det blev ingen målning. skulle dammsuga - innan Emil kom hem - men dammsugarpåsen var full till bristningsgränsen och ingen mer fanns, så det fick vara. fick i alla fall städat toaletten och tvättat lite mattor.
och min älskling kom hem, tidigare än vad jag trodde och det gjorde mig glad. ända in i hjärtat. han har varit saknad.

han fick sin present. han verkar nöjd med den, fast att han redan visste vad det var. hoppas att det är riktigt bra och roligt imorn. sen blev det lite tacos till middag och Idol.

nu ska jag lägga mig och myspysa lite med pälsk. och jag kommer sova jättebra inatt.

torsdag, september 24, 2009

remember.

23.44

Remember
Life is short, break the rules,
Forgive quickly,
love truly,
laugh uncontrollably,
and never regret anything that made you smile.
det här vill jag ha på min kropp. inpräntat för evigt. det stämmer så jävla bra. på mig och livet.
saknar <3
nu blir det sängen. imorn kommer äntligen älskling hem.

respect yourself in hard times.

21.37

dagen har varit bra och den har gått rätt så fort. segt att gå upp imorse när jag hörde regnet som smattrade. men det var bara att klä på sig och ge sig ut på promenad med hunden. sen blev det frukost. bytte om och gick ner i maskinhallen och målade lister i ett par timmar. tvättat har jag också gjort och varit barnvakt en stund. och pannkakor till kvällsmat, gottgott. känns som jag hunnit med lite saker.

pratade med älsk. han fyller år imorn och jag har en bra present. men han har så gott som redan avslöjat allt. och ännu mer blev det ikväll. han sa att ha skulle åka till en kompis på lördag och jag sa att det kan du inte, då undrade han så klart varför, för jag brukar ju inte precis bestämma över honom. men han blir nog glad i alla fall.

jag har himlans kallt inomhus, vill bara sitta under en filt mest hela tiden när jag är inomhus. det gör inte saken bättre att det blåser massor ute heller. och att jag är väldigt dålig på att elda, ger mig inte ens på det längre.

jag blir så trött på folk. vad vinner man på att förstöra för andra? jag förstår inte varför. det är tydligen utanför mitt förstånd verkligen. det gör mig lessen, mest av allt när det händer folk som jag bryr mig om.

nu måste jag ge mig ut i mörkret och vinden med hunden en sväng. sen ska jag krypa upp i soffan och kanske greja lite med mitt fotoalbum.

tisdag, september 22, 2009

stand up for your believes.

12.56

klockan är redan ett och jag har inte gjort mycket mer än att gå en promenad och ätit frukost idag.
det finns saker att ta tag i, som vanligt. men jag känner verkligen inte för nånting alls. kan vara vädret som spökar. och att Emil har åkt och är borta till på fredag. det gillar jag inte alls. yoga ikväll i alla fall, alltid något att se fram emot.

internet har legat nere efter en olycka i lördags.
men helgen var bra i alla fall. helt underbart väder verkligen. fredagen hos Emils bor och flickvän var bra. det blev mat, bananpaj och film. sen sov vi som sagt över där. en loppis-sväng på lördagen och på kvällen var det lite kalas hos Emils syster med helt gudomligt fina och goda tårtor. söndagen var, ja en söndag. gjorde inte mycket alls, Emil var ute och jobbade lite. och vi gick en promenad.
och gårdagen var rätt så trist, gjorde i princip ingenting alls. handlade inför veckan, eftersom jag inte kommer ha någon bil. och att jag därmed i princip inte kommer kunna ta mig hemifrån. det är inte så kul. blir en smula ensamt.

trist att jag missar bok- och biblioteksmässan i helgen. är ju upptagen till helgen. men fredag hade ju funkat, om jag hade haft en bil. jävla bil, säger jag bara.

nu ska jag väl kanske ta tag i disken. funderar på att baka lite, för att ha något att göra.

torsdag, september 17, 2009

baka baka liten kaka.

21.36

idag har jag känt mig nästan på topp igen. promenaden imorse var seg och sen var jag frusen. men det gick över efter en stund under en filt.
har tvättat (oj, vad det känns som jag alltid gör det). och sen har jag bakat mandelkubb idag, något som jag gått och tänkt på länge. trodde det skulle vara svårt, men det visade sig vara mycket simpelt faktiskt. fina blev dem med. Emils kommenatar var den bästa: "har du bakat mandelkubb?" jag svarade "ja, tycker inte du om det?" och han, "jo, men det är lite pensionärskaka".
har inte gjort så mycket mer, ätit lite middag och kikat på Idol.

nu som vanligt lyssnar jag på Takida och Emil spelar x-box. ska snart göra kväll här. har lite att pyssla med imorn, lite tvätt som ska vikas, troligtvis baka en bananpaj. och när Emil kommer hem imorn så åker vi upp till hans bror och flickvän. får se vad kvällen bjuder på där, men det blir nog roligt. stannar till lördag. och på lördag är det kalas.

bilder på mina skofynd från Paris kommer här med. jag är förälskad.
Svarta i skinn och militärgröna med stjärna.

onsdag, september 16, 2009

en sådär onsdag, the end.

19.59

känner mig i stort sett helt okej nu, lite trött bara. det var nog bara något övergående verkar det som.

jag tog mig upp ur soffan i alla fall. vi hjälptes åt att fixa lite middag.

har kikat på lite roliga underkläder på nätet precis. känner mig lite sugen på nåt kul. kanske kan hetta upp en liten smula :P
sitter och lyssnar på Takida, igen. det är så himla bra, verkligen. jag är förälskad på nytt <3

en sådär onsdag, part 2

15.25

2 koppar thé och några avsnitt Top Model senare så känner jag mig faktiskt lite bättre. dock lite ont i huvudet. ska rycka upp mig ur soffan snart och börja fixa med middagen. men det dröjer ett tag til. Emil har ju inte nes kommit hem än.
jag känner mig trött i hela kroppen, verkligen. men jag är inte förkyld. förhoppningsvis är det över tills imorgon.

en sådär onsdag.

11.24

har avklarat morgonens promenad och fått i mig lite frukost. sitter invirad i en filt i soffan, men känner mig ändå frusen. känner mig nog inget vidare i helhet i alla fall. och därför tänker jag inte göra särskilt mycket idag heller. har satt igång en maskin tvätt.

fick röjt i garderoben igår, fick samlat ihop mängder med smutsvätt (Emils!) och fick ordning så nu kommer man faktiskt in ordentligt. yoga på kvällen. jobbigt var det. när jag väl kom hem så blev det en dusch och sängen efter det. i nytvättade sängkläder, det finns inte mycket som slår känslan av det faktiskt.

ska göra en kopp thé och krypa upp i soffan och kika på tv eller nåt. kanske känns det bättre senare.

tisdag, september 15, 2009

dagens.

12.13

tar en liten lista, innan jag tar tag i allt annat.

DAGENS Vill ha: massa nya höstkläder.
DAGENS Klädsel: linne, pösjeans och kofta.
DAGENS Smink: inget.
DAGENS Frisyr: slarv knut.
DAGENS Händelse: yogan ikväll :)
DAGENS Låt: snarare hela Takidas nya skiva.
DAGENS Planer: inte något speciellt i alla fall, lite små pyssel. och yogan ikväll.
DAGENS Saknad: min syster och Johanna <3
DAGENS Dummaste: att min bil är sönder.
DAGENS Förvånande: att det var näst intill sommarvärme ute.
DAGENS Behov: pengar.
DAGENS Bästa: att det är sol ute.
DAGENS Köp: inget.
DAGENS Humör: rikigt bra.

nu ska jag ta tag i allt. jag börjar med garderoben.
off we go.

måndag, september 14, 2009

en bra start på veckan.

20.04

haft en rikigt bra dag idag. det har inte hänt särksilt mycket anmärkningsvärt egentligen. men en bra start på veckan.

gick en långpromenad med Helmer i skogen på förmiddagen. vikt enorma mängder tvätt och stuvat in i garderoben, vi behöver mera förvaring! tvättat en maskin. varit nere i affären, skickat tillbaka koftan från Ellos, som var rent ut sagt ful i verkligheten. köpt frimärken och postat mina jobbansökningar. fick även hem mitt linne som jag beställt, det var rikigt snyggt. lagade middag. som vi precis har avslutat. Emil var ute och grejade ganska länge idag.

nu har vi inget vatten i huset heller. avstängt, en läcka i slangen. så det blir ingen dusch ikväll, som jag hade tänkt mig.

pratade med min älskade Johanna igår. underbart att höra av henne igen.

ikväll är det premiär för Svenska Hollywoodfruar. jag måste bara titta på det, för utifrån trailern verkar det vara rikigt patetiskt och därmed roligt. tillräckligt bra underhåll en måndagskväll. trött ikväll också.

så nu slut här.
Jag och syster <3

söndag, september 13, 2009

sunday evening.

20.38

sitter i soffan med datan i knät och lyssnar på Takidas nya skiva. och den är precis så bra som jag vill att den ska vara. Emil köpte skivan till mig idag när vi var och handlade. nu längtar jag ännu mer till spelningen.

för övrigt så har dagen varit precis som en söndag känns. har varit allmänt seg och inte gjort mycket alls. skrivit jobbansökningar, (för hand, för vi äger ingen skrivare och dem tar inte emor mejl, vem gör inte det nu förtiden?) en sväng till affären. har bakat brownie med jordnötter. och till middag tacos. har lite ont i ryggen och vet inte rikigt hur jag ska sitta alls.
så ska snart lägga mig i sängen och titta på en film på tv. och det känns som jag kommer somna tidigt ikväll, är trött.

lillebror fyller år imorn, 8 år. tänk tiden går himla fort, känns inte som det var längesen han var liten. åker inte hem tills imorn, känner inte att jag har nån lust egentligen, måste man ha lust att åka hem till sin familj? och känns som jag nyss var borta ju.

nu ska jag göra mig iordning och krypa ner i sängen.
over and out.

lördag, september 12, 2009

ensam-hemma kväll.

21.11

ensam hemma ikväll. känns helt okej faktiskt, skönt att vara lite själv, men såklart skönt när han kommer hem igen. tända ljus, äter lite naturgodis, kikar på CSI och filar lite på en jobbansökan. har även gjort en ansiktsmask, det var choklad, mums.

idag har det dammsugits, så mycket att dammsugaren blev näst intill överhettad. haft ute och dammat av dem få mattor vi har inne. tvättat en maskin, igen, men tvätten tycks inte minska ens.
körde iväg Emil och ska åka bort och hämta honom senare igen när han ringer.

jag måste ta mig iväg till en affär och inhandla Takidas nya album, det är tydligen sjukt bra. jag bara måste ha det i min ägo. har hört några av låtarna och dem är bra. har även biljetterna till deras spelning i Lisebergshallen den 26 november. roligt när man har saker att se fram emot såhär på hösten.

från Paris fick jag förresten med mig fyra palestinasjalar i fina färger och två par Converse. dem är riktigt snygga. och en mindre Converse-väska, i svart och grönt.
har fixat födelsedagspresent till min älskling med. kanske blir något mer. men jag är rikigt nöjd.
så nu måste jag verkligen hålla i mina pengar ett tag. men det är svårt, finns så mycket jag vill ha nu.

nu ska jag knåpa ihop det sista på det personliga brevet. och pyssla med lite annat.

En liten bild från Paris får vara med också.

torsdag, september 10, 2009

tillbaka från fantastiska Paris.

16.03

hemma igen, i mitt egna hus och hos min älskling igen. det är skönt, men samtidigt hade jag gärna kunnat vara borta ett tag till. det är fortfarande sommar i Paris.

det har varit en fanstastisk vecka verkligen. det har säkert gåtts mil varenda dag. vi har sett allt som man "ska" se när man är där. vart uppe i Eiffel Tornet. gått på marknad. shoppat, för det ska man göra :). har tagit en massa kort. haft en underbar vecka helt enkelt.

och hemma igen som sagt. blev hämtad av Emil igår. fick packat upp väskan igår kväll och samlat ihop all smutstvätt. idag blev det en lång sovmorgon, gick upp vid 10. grävde fram lite frulle. var barnvakt åt Tilda en stund. och sen en skogspromenad med Helmer. och det var riktig sommarvärme ute. tvättat en maskin och hängt ut. gått igenom lite post och fixat lite saker.

Emil kommer snart hem, han handlar på vägen hem, så det blir nån middag idag. jag längtar efter spaghetti och Emils köttfärssås.
ska lägga in bilderna från Paris på datan nu.