söndag, januari 31, 2010

ordinary sunday.

19.02

det känns i hela kroppen att det är söndag. dagen har känts lång och det har inte gjorts särskilt mycket i det här huset. var uppe vid kvart över åtta, det är tidigt för att vara mig, klädde på mig termobyxor och allt och gick ut med hunden. -18 grader då. och under 15 grader inomhus. vi var iväg och tankade bilen full, som Emil fått igång, var troligtvis nån ispropp i bränslet eller liknande. vad skulle jag göra utan honom? den startar som sagt igen och hoppas den gör det imorn med. sen har det mest varit soffan för min del faktiskt. fixade middag också. har fått lite ont i halsen nu på eftermiddagen och är fortfarande ganska så förkyld. hoppas halsen är nåt förbipasserande bara.

igår var vi en sväng i Jönköping, var på loppis, second hand och köpte lite grejer till bilen. släppte ut E's mammas hundar. bakade en banankaka på några ledsna bananer. åt bakpotatis med röror och avokado till middag, mycket gott, bara lite vin som saknades. tittade på robinson och somnade relativt tidigt på älsklingens arm.

imorn väntar jobb igen och jag ser faktiskt fram emot det. får laga mat första gången imorn. efter jobbet blir det klippning och då ska det verkligen bli av. frågan är bara vad jag ska göra i två timmar efter jobbet och innan klippningen. för hem är ingen mening att åka. träna ska jag hoppa över att göra i alla fall, vill inte göra förkylningen värre än vad den är, bättre att vänta någon dag till. men jag ska nog roa mig på något sätt.

nu blir det lite mera tv, söndags-efterrätt och om ett tag sängen.

En bild från fjällen, dagen med "bäst" väder.
har för övrigt tittat igenom bilderna från resan och det var inte särskilt många och dem var inte särksilt bra heller. men några stycken. slänger upp dem lite ibland.

torsdag, januari 28, 2010

inte helt okej dag.

20.00

det har inte varit min dag idag precis.
morgonen började med en lite sur Emil som hade försovit sig, men jag kom mig upp och än så länge var allt bra. åt min frukost. gick ut och skulle starta bilen och fanskapet startade inte. ringde Emil men han kunde ju inte göra så mycket där han var. fick i alla fall lånat en bil av Emils syster, iväg till jobbet och jag hann i tid. skulle egentligen klippt mig idag också, men ringde och bokade om (då säger hon att om man bokar av debiterar dem med 50% av kostnaden), men jag kunde inte göra så mycket annat. för dem skulle ha bilen på eftermiddagen och jag försökte verkligen komma på en lösning, men jag kunde inte lösa det. jobbet var bra idag åtminstone, där var det inte något som gick fel. efter lunchen kikade jag telefonen och hade fått ett sms, att dem inte behövde bilen på eftermiddagen. men då var det ju redan försent med klipptiden. jag gick och grämde mig och tänkte på det resten av efermiddagen. fan så sur jag vart. fick i alla fall bokat en optikertid och sen for jag hem. trött på allt.
väl hemma tog jag en kort promenad med hunden och vek tvätt.

har fixat lite middag, gått en lite promenad till och nu sitter jag bara i soffan. känner mig lite frusen, förkyld och har lite ont i halsen. ska äta lite popcorn i sängen och sen sova. är riktigt trött ikväll.

förresten så ska jag se till att lägga in lite av bilderna från fjällresan. har inte ens orkat lägga in dem på datan än.

onsdag, januari 27, 2010

snö, snö och en veckas update.

20.30

längesen jag skrev nu, har inte riktigt funnits tid. har haft lite annat att pyssla med, tvätt, disk, nya jobbet och lite annat smått.

nya jobbet började i tisdags och än så länge känns allt jättebra. helt slut på kvällarna av allt jag ska försöka komma ihåg. det är ju en hel del också. idag efter jobbet, i snöstormen, tog jag mig till AF för att få hjälp med hur jag ska fylla i mina papper till försäkringskassan. sen fick jag tummen ur och gick och bokade en klipptid, det behövs verkligen nu.

nu över till fjällenveckan som var riktigt bra, trevlig och kul på alla vis. vädret var mulet och mellan -5 och -8 grader, helt perfekt för skidåkning. heldagar i backen och eftermiddagar på after ski. riktigt roligt och ett antal cider slank ner. kvällsåkning en kväll. och en dag nästan helt utan skidåkning, det var isigt, skidglasögonen frös igen och kläderna var täckta med ett tunt lager is, då var det inget roligt, så vi gav upp. kvällarna var mest trötta och vi hängde i soffan framför tv:n. pjäxorna bytte jag nog varje dag, hittade inga som satt som jag ville, men till slut hittade jag ett par som var okej i alla fall. tur att man kunde byta hur många gånger man ville. det enda jag hade kunnat önska mig mer var lite sol, men man kan ju inte få allt.

lyckades ta mig hem i söndags redan, även om det var tänkt att bli i måndags egentligen. men jag hade hemlängtan och Emil-längtan med. fantastisk som han är så hade han köpt en bil till mig, en grön Golf, hur bra är inte han, han är bäst. det var riktigt skönt att komma hem och det har blivit mycket mys sen dess, mer än vanligt tycker jag.

fan nu fick jag lite att fundera på. ett jobb ligger ute inte vikariat. men fan. tar tag i det en annan dag. lär bara bli frustrerad idag.
nu blir det istället alldeles strax sängen för min del.

fredag, januari 15, 2010

today.

20.38

middagen är äten, väskan är packad, till bristningsgränsen nästan, ska snart packa ihop datan och mysa lite med min kärlek. jag åker ju härifrån imorn morgon/förmiddag.

dagen har varit bra. den har gått fort. först lite längre sovmorgon än vanligt, men varför inte liksom? promenad i förmiddags. sen har dagen mest spenderats med att packa väskan och baka min macarons. sen tycktes hela dagen ha gått. det gjorde ju inte så mycket egentligen. innan middagen tog jag en dusch och rakade benen och grejade, det behövdes kan jag säga :P.

på söndag bär det av till Tandådalen med mamma och syster. blir borta en vecka. hemma igen på måndag om en dryg vecka och på tisdagen börjar jag jobba :). blir inget skrivande under veckan i alla fall, eftersom jag inte tar med mig datan. (om inte mitt data beroende tar över och jag blir tvungen att hitta en data med nät). jag ska absolut ta mycket bilder, kameran är nerpackad med laddare. inget kan stoppa mig nu.
nu längtar jag tok-mycket efter skidåkning i mina nya termobyxor.

nu blir det kärlek.
hej så länge.

Macarons.

19.49

nu kommer resultatet av min bakning av macarons.

Innan gräddningen.

Efter gräddningen och dem sjönk ihop lite för mycket.
Förresten så är dem ljusgula.

Med citron-smörkrämen emellan.

Och igen.


blev inte så jättefina precis, men dem var verkligen jätte goda. är lite tveksam på om jag verkligen vill lägga ut en bild på hur dem ska se ut. här är i alla fall en bild och den har jag tagit här.

torsdag, januari 14, 2010

solig torsdag och bilkrångel.

20.41

känns som att det har hunnits med en hel del idag faktiskt.
morgonen började med uppstigning ur en varm säng, frukost, lite hundpromenad och sen skulle jag fara på möte på AF. bilen startade bra och fick stå på tomgång en stund, backade ut och fick motorstopp, blev stående rakt över infarten. startade med startkablar och rullade iväg igen. växlade upp till 2:an å då började bilen "hoppa" fram och minskade i fart ju mer jag tryckte på gasen. var bara att vända hem igen och låna en bil av Emils syster. (så nu vill jag bara bli av med skiten, vill helst inte se den igen. behöver ju en fungerande bil till jobbet, om drygt en vecka, så nu måste vi fixa en bil också, jag har inte så mycket pengar. och jag vill inte leva på Emil, fan). blev såklart försenad till mötet och jag hatar att komma sent. hur som, mötet var rätt bra, givande på något vis, men lite krångligt. jag ska nog lösa även det här. sen blev det en oväntad lunchbuffé med min kärlek. längre promenad när jag väl var hemma, fantastiskt väder och inte mer än -2, rätt underbart med andra ord.
har dammsugit hela huset, röjt upp i hallen och inpregnerat mina skor som ska följa med till fjällen. om tre dagar bär det av!!

på eftermiddagen har jag börjat mitt försök att baka macarons. franska marängkakor med fyllning emellan. första plåten blev okej färg på, men dem sjönk ihop och blev lite rynkiga. andra plåten blev brända (då blev jag lite kinkig). så jag gör ett nytt försök imorn igen. då ska även smörkrämen göras. kommer en liten uppdatering imorn och även lite bilder.

imorn blir det till att packa klart väskan/väskorna. allt går inte ner i den stora väskan trots allt. röja upp lite och skrota runt.

men det är imorn. nu blir det snart sängen för mig. först en sväng på nätet till..

tisdag, januari 12, 2010

dagens låt.

22.11

det här är dagens låt, den är bara så grymt bra.



med det säger jag godnatt.

det rullar på.

20.34

riktigt bra dag idag. har hunnit med en hel del även idag, sånna dagar gillar jag.
morgonen började vid nio, det är tidigare än på länge och vid halv tio gav jag mig ut på promenad. åt lite frukost när jag kom in igen. har börjat med min fjällen-packning och tvättat en maskin. så nu är förhoppningsvis allt tvättat inför resan och ska bara ner i väskan också.
bestämde mig för att åka och träna, det var jättelängesen jag var där nu, har ju inte kunnat ta mig dit utan bil. men nu när jag har fått ett jobb, så blir det förmodligen lite lättare att få en rutin på livet. startade bilen, och den startade på första försöket, skrapade rutorna, borstade den ren och sen var jag tvungen att skotta fram bilen eftersom jag inte använt den på så länge. tillbaka till träningen, det var hur skönt som helst att göra sig av med lite energi, jag känner mig nöjd och extremt peppad att komma igång igen.

imorgon ska jag ner till jobbet, håller tummarna för att bilen går igång imorn igen. sen ska jag fortsätta med packning.
handla lite så att jag kan baka om någon dag. jag längtar.

nu ska jag ringa min mamma en sväng. om nån timme blir det sängen. vi har flyttat ner i vardagsrummet igen, det är alldeles för kallt där uppe, även om jag gärna sover i en säng.

måndag, januari 11, 2010

viktiga saker, sol och snö.

19.12

känns som om jag har hunnit med en hel del grejer idag, även om det inte märks så mycket i huset, men på andra ställen.

världen visade sig på en av sina bättre sidor idag. solsken, blå himmel och ungefär -6 grader. gick ut på min morgonpromenad och det kändes mycket kallare än vad termometern visade. men skön start på dagen i alla fall. och frukost på det.
har ringt till mitt nya jobb och bestämt när jag ska dit igen. skickat iväg ett mail till AF, om ett möte som är på torsdag (jag fattade som vanligt inte riktigt vad som stod i brevet). ordnat igång låset på min bil, men än funkar det inte riktigt som det ska. tömt datan på bilder, lagt över dem på externa hårddisken och bränt över till skivor. fixat så att jag kan få hem ett utdrag ur brottsregistret. skrivit lite på min packlista och diskat. känns riktigt bra.
imorn så fortsätter jag med
mitt smågrejande. ska få iväg mitt brev. ska börja packa lite grann och se om det är något som behöver tvättas. funderar på om jag ska baka någonting inför resan med. känner mig extremt sugen på att baka, då är det bra att ha en anledning också.

nu börjar den här dagen också närma sig sitt slut och jag ska snart stänga ner här.








söndag, januari 10, 2010

dagens.

20.45

har inte hänt särskilt mycket alls idag. så det får bli en liten lista.

DAGENS Vill ha: känner inte att det är något särskilt jag vill ha idag. men lite nya kläder är aldrig fel.
DAGENS Klädsel: jeans, tjocktröja och linne.

DAGENS Smink: inget alls idag.
DAGENS Frisyr: slarvig knut.
DAGENS Händelse: har ju inget stort att komma med. tipspromenaden i Lanna kanske, haha.
DAGENS Låt: har inte ens lyssnat på musik idag, det hör till ovanligheterna.
DAGENS Planer: hade inga andra planer än att diska och tvätta, himla roligt, men måste göras.
DAGENS Saknad: min syster och mamma.
DAGENS Dummaste: tycker inget har varit särskilt dumt. kanske att det var kallt när jag gick upp imorse.
DAGENS förvånade: att det inte fanns köttfärs i affären, när vi skulle äta tacos idag.
DAGENS Behov: alldeles för mycket sött.
DAGENS Bästa: min kärlek skulle jag tro <3
DAGENS Köp: har bara handlat mat, med Emils pengar.
DAGENS Humör: humöret är bara fint idag.

nu blir det filmen på fyran. och sen sängen.

lördag, januari 09, 2010

nästan natt.

23.20

idag har varit en riktigt seg dag. kom mig upp i ganska okej tid ändå efter en utekväll och gick en promenad. åt frukost när jag kom in och sen så blev det inte så mycket mera gjort, sov bort vad som kändes som nästan hela dagen. när jag vaknade till liv igen så plockade jag bort julgrejer, vek tvätt och började med middagen. idag bjöds det på klyftpotatis och kycklingfilé med täcke av färskost med vitlök och örter och lite sås till det. jag fick provat min nya ungstermometer, den funkade bra och maten smakade gott.

nu till gårkväll som blev riktigt bra. kom hem till Julia vid sju och sen satt vi bara hemma hos henne och snackade och lyssnade på musik. hon drack öl och jag vin. en stund innan tolv gick vi till Harrys. träffade på den alltid lika glad Frida. drack några cider, tog några danssteg och hade allmänt trevligt/roligt. vid två-tiden kom Emil och hämtade upp mig och vi åkte hem.

igår kändes det som alla var jätteunga som var ute och det är ju inte det att jag är gammal, för det är jag inte. troligtvis har jag varit precis likadan själv :P
och vilka människor det finns. kom fram en kille till mig och började prata när Julia och Frida var ute och rökte (det var snorkallt, så jag bestämde mig för att stanna kvar inne). han var så himla dryg och snackade mest oviktiga saker, tyckte det var fjantigt att jag bara hade två tatueringar.

nu ska jag stänga ner datan, gå upp och lägga mig å läsa en stund. natt natt.

fredag, januari 08, 2010

Lycka.

17.20

jag fick jobbet och jag är så förbannat glad för det. börjar den 25 januari.

ikväll blir det utgång med Julia, tror jag ska fira lite extra faktiskt :)

ska ringa mamma och börja göra mig iordning. ska vara riktigt snygg ikväll.

torsdag, januari 07, 2010

svammel.

22.11

blir lite kinkig på mig själv att jag är så dålig på att ha med mig kameran. att jag är så dålig på att ta kort på min kärlek och på oss tillsammans. jag vill göra ett fint album och andra grejer.
jag ska absolut bli bättre på det. hädanefter får kameran följa med överallt (nästan i alla fall).

Eiffeltornet, Paris 2009


Varberg , sommaren 2009


Takida-spelning, Lysekil 2009


Utsikt från huset, oktober 2009


Älskling kör bil <3

snödag.

20.13

det tycks bara bli mer och mer snö. snöar lite varje dag. fortfarande kallt, men idag har det varit nere på -6 vilket är helt okej. man kan i alla fall vara ute en längre stund.

vi gav os ut på promenad på förmiddagen och var ute i säkert 1½ timme. det var tungt att gå i ett par decimeter lössnö och efter ett tag blev jag lite som ett barn. jag tröttnade och började gnälla lite grann. men det var en skön promenad ändå. skulle ha tagit med mig kameran för det var riktigt fint.
efter det har det inte gjorts särskilt mycket. diskat tvättat och plockat undan lite, började ta undan julsakerna men kom inte så långt. lagade middag och är fortfarande mätt i magen av potatismos och renskav i supergod sås. och lite mynta- och fikonglass på det.

igår var vi förresten på mat hos Emils mamma med alla hans syskon. lite plockmat och fruktsallad till efterrätt. spelade julklapsspelet, alla hade köpt en julklapp för ungefär 50 kronor. jag fick en ljuskrona att ha ute och en rulle disktrasor :P

resten av kvällen blir det bara tv och lite korsord.

och jag saknar min syster och längtar efter fjällenresan.

tisdag, januari 05, 2010

trettondagsafton.

21.15

utanför fönstret yr snön fortfarande ganska friskt. har snöat i flera timmar nu och ska tydligen fortsätta även inatt. vad glad jag är att jag jag inte behöver köra till något jobb imorn, det är inte min favorit att köra i snö.

dagen har varit bra, rullat på helt enkelt. inte fått gjort så mycket. det blev en promenad i förmiddags med Emils syster och sen var vi iväg en liten sväng. köpte en julklapp vi ska ha med oss imorn när vi ska hem till Emils mamma och äta middag, alla ska ha med sig varsin och sen så ska vi byta på något sätt antar jag. körde min bil idag när vi skulle iväg, som förhoppningsvis är tillbaka på banan igen. sen har det inte blivit mycket mer idag, bortsett från lite middag.

har groteska mängder tvätt som jag skulle behövt ta tag i idag, men jag får spara det tills imorn. ska även försöka röja lite i garderoben, för att få någon ordning.

nu ska jag sätta mig och läsa min nya Allt Om Mat, som jag för övrigt fick två av idag.


Bilden är tagen i Hemsedal 2007 och det är precis det jag längtar efter.

måndag, januari 04, 2010

nya grejer.

22.59

försker lära mig lite ny trix om min blogg. prövar att lägga in ett youtube-klipp. videon är inget att ha, men låten är bra.

en liten lista.

21.55

blir en liten lista idag, orkade mig inte riktigt med något annat. listan hittade jag
här.

Namn: Julia Karolina
Kallas för: Juja för det mesta och ibland för Jullan
Stjärntecken: Vädur
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Piercingar: Ett hål i ena örat och två i det andra
Tatueringar: Två stjärnor på överarmen och en not och några småstjärnor på ankeln
Längd: 1.70
Skostorlek: 39-40
Hårfärg: Mörkblond
Fräknar: Dem har tyvärr vuxit bort
Motto: Hmm svårt, kanske Carpe Diem

Kär? I min fantastiska Emil
Önskar du att du bodde någon annanstans? Jo jag skulle gärna bo någonstans närmare ett samhälle, helst lite större också
Tycker du att du är attraktiv? Nja beror lite på tillfälle
Dricker du? Vitt vin, cola, vatten, thé
Röker du? Näe
Vilket schampo använder du? Barnängen
Vilken parfym använder du? Ed Hardy, Escada, DKNY Be delicious
Vad är du rädd för? Att människor jag tycker om ska dö eller fara illa
Gillar du att tvätta? Det är väl inte så roligt men inte så hemskt heller
Gillar du berg- och dalbanor? Ja, men inte för många gånger

Senaste…
Filmen du hyrde?
Hyr i princip aldrig film
Filmen du köpte? Köper aldrig film heller, det gör Emil
Låten du hörde: Pete Yorn and Scarlett Johansson - Relator
Låten du laddade ner? Det var så längesen så jag minns inte
Personen du ringde? Pappa
Personen som ringde dig? Mamma
TV-program du såg? CSI New York
Person du tänkte på? Emil
Boken du läste? Håller på med tredje delen i Twilight-serien
Personen du fick e-mail av? Mamma
Personen du fick brev av? Längesen jag fick riktiga brev
Personen du fick sms av? Pappa
Gången hela din familj åt middag tillsammans? På jul, en gång med mamma och en gång med pappa

Favorit…
Låt:
Iris - Goo goo dolls, Takida – Settle down + många fler
Sak att göra: Lösa korsord
Sport: Yoga
Dryck: Vatten
Kläder: Jeans, t-shirt/linne, tröja
Film: A walk to remember
Bil: Audi TT
Serie: Greys Anatomy

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke?
Massor av gånger
Gråtit över en flicka? Nja
Ljugit för någon? Det har jag gjort och vita lögner dem slinker fram ibland
Varit i slagsmål? Nej
Blivit arresterad? Näe
Träffat någon från internet IRL? Japp, bland annat min kärlek

Antal…
Gånger du varit kär? Två, om det ska vara på riktigt
Gånger ditt hjärta brustit? 2 gånger
Hjärtan brustet på grund av dig? En vad jag vet om
Tjejer du kysst? Två av mina tjejkompisar tror jag
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Två
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen vad jag vet om

Vad har du gjort idag? Varit på arbetsintervju, handlat och promenerat
Brukar du svära mycket? Svär nog lite mer än jag skulle vilja göra egentligen
När stiger du upp på morgonen? Nu under julen har det blivit sent och vid 9 när jag har varit arbetslös
Vad har du på dig? Jeans, linne och lång tjocktröja
Vad ska du göra ikväll? Inte mycket mer nu, lösa lite korsord
Vad är du allergisk mot? I princip allt pollen och sura människor
Var har du ont? Ingenstans
Använder du hårspray? Till fest
Kan du stå på händer? Troligtvis inte, längesen jag provade
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan väger över en smula mer
Salt eller socker? Salt
Gillar du ketchup? Jo det gör jag, men inte till allt
Är du glad nu? Jag är glad
Var du glad igår? Det var jag också
Vad dansar du till? Något svängigt
Stockholm är… ? Sveriges huvudstad
Göteborg är… ? Min favoritstad och nästan hem
Kan du sjunga? Sjunger hellre än bra
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti med Emils köttfärssås, men makaroner är inte fel det heller
Land du vill besöka? Kambodja och gärna USA igen

nu ska jag lösa lite korsord, som är min sysselsättning nu.

söndag, januari 03, 2010

2010.

13.06

så var det nytt år, även om vi redan är inne på tredjedagen på det nya året. har hur som helst inte haft så mycket att skriva om, därav inget skrivande. känns töntigt att skriva nya möjligheter, för det har man väl egentligen möjlighet till varje dag.

nyårsafton var bra, god mat, trevligt sällskap och allt man kan behöva. lite alkohol på det. tittade på fyrverkerier, drack nån klunk champange, kallt som fan var det ute också. sen spelade vi spel. och efter en nattlig promenad med Helmer kom jag i säng vid halv fem.
efter nyår så har dagarna mest rullat på och inte särskilt mycket har blivit gjort. har gåtts lite promenader i kylan.

igår var vi en sväng i Jönköping, blev ett par vantar och två par skidstrumor rikare. det var det sista som fattades inför skidresan som närmar sig. sen blev det vitlöksbröd, räkor, ägg, avokado och vin till middag.

sovmorgon imorse, eller förresten så har jag dem senaste dagarna inte kommit upp ur sängen förrän efter tio. jag är inne i en liten trött-period. har inte fått gjort något alls idag faktiskt, satt igång en maskin tvätt. och senare blir det en liten promenad. ska åka iväg en lite sväng nu med.

förresten så väntar en arbetsintervju imorn. :) rätt bra start på året.

tjing så länge.