måndag, maj 31, 2010

så börjar det om igen.

20.59

Dagen har som vanligt bjudit på jobb och en sväng på gymmet. Tänkte hoppa över träningen idag för jag var inte sugen, men på vägen hem så körde jag dit av bara farten. Alltså skulle jag dit och när jag väl satte igång så gick det bra. Hemma blev det en sväng över åkrarna med hunden, härligt väder med sol men på tok för blåsigt. Har fixat middag, ett litet hopkok av vad jag hade hemma. Blev gott i alla fall och varsin matlåda till imorn. Fick lite bakbehov och vevade ihop lite havreflarn, men dem är sega och inte alls hårda och krispiga som jag vill att dem ska vara, men jag skyller på ugnen. Nu säger jag snart hejdå och godnatt till måndagen och veckans segaste dag. 

Förresten var vi på lite kalas hos Emils mormor igår och jag åt på tok för mycket smörgåstårta, men det är ju så gott. På förmiddagen var vi ute en stund och strosade runt på åkrarna. Det är så vackert nu, det är grönt och det blommar så fint. Bakade även lite igår när jag kom hem från kalaset. Kröp i säng ganska så tidigt, men somnade inte förrän efter en stunds tv-tittande.

Har som vanligt inte så mycket att skriva. Veckorna ser ut på ungefär samma sätt allihop och det blir inte så mycket mer gjort än det som faktiskt måste göras. Och ibland inte ens det :P

lördag, maj 29, 2010

so far so good

15.51



fredagen i Borås med mamma var super trevlig. att köra dit tog inte så lång tid som jag skulle, det gick fort. vi strosade runt och kikade i lite affärer och jag fick shoppat lite. det är ju alltid trevligt. på kvällskvisten blev det middag på en grekisk restaurang, riktigt god mat. vid åtta-snåret hoppade jag in i bilen och körde hemåt. det är alltid lika skönt att komma hem till min kärlek.
Ett par superfina skor som jag suktat efter ett tag.

En ny, hel och fin träningsväska :)















Leilas nya kokbok och en söt théburk
.
Utöver bilderna fick jag med mig en cisileringsjärn och ett litet (grönt) rivjärn.


idag har det bjudits på sovmorgon, först och främst. var en sväng på blomsterlandet och handlade lite blommor. handlade lite till kvällen. sen har jag suttit ute och planterat i min hängkruka och i en annan kruka. det vart jättefint och jag är väldigt nöjd med mig själv.



det här inlägget har tagit toklänge att göra. jag är så petig och bilderna vill aldrig bli rätt och hamna på rätt plats heller, men nu tror jag att jag är nöjd.

det börjar bli dags att sätta igång med lite mat nu, börjar bli riktigt hungrig. ska slänga ihop en pastasallade med lite godsaker i. mums!

over and out.

torsdag, maj 27, 2010

ganska så varm torsdag.

16.14

ligger i soffan en stund och gör ingenting. känner mig helt slut och orkar inte göra nånting just nu. 
på jobbet idag var det fullt upp och sen stack jag iväg till gymmet. väl hemma så slängde jag in mina saker, bytte skor och smet ut på promenad med Helmer. blev rundan runt byn och det är riktigt härligt väder ute.

imorn är det äntligen fredag igen. ska till Borås efter jobbet och träffa mamma. gå på stan och fika lite. vill få shoppat lite också. det finns lite grejer jag behöver. hoppas på bra väder i alla fall, så man kan sitta ute och kanske få lite sol på den fortfarande så bleka nosen.

jag känner mig lycklig, våren gör mig lycklig. ängarna är gröna och fulla av maskrosor. liljekonvaljerna blommar, nästan och smultronen blommar. jag njuter att vara ute i det alldeles lagom ljumna vädret och solen som skiner i ögonen, lite för mycket. livet är förbannat fint.

måndag, maj 24, 2010

monday.

20.44

den här dagen har verkligen flugit iväg och jag vet egentligen inte vart den har tagit vägen. jobbat och efter den en svettig timme på gymmet. hem och käkade lite lunch, slängde i en maskin tvätt och sen gick jag en runda med hunden. det var solsken och det skulle inte vara bra väder idag, så det gjorde mig glad. ringde optikern och fick en tid idag, (äntligen fick jag gjort det, har blivit bortglömt i flera dagar nu) skalade potatis och sen stack jag iväg. lagade kulinarisk måndagsmiddag i form av potatismos och fiskpinnar :P ibland orkar man bara inte anstränga sig så mycket. pratade med syster en stund i luren och nu sitter jag och glor på Top Model.

jag måste snart baka igen, det kryper lite i fingrarna, det var så längesen nu. vill prova lite nya recept och jag vill ha en sprits.

ska stänga ner nu och ta tag i alldeles för mycket tvätt som jag har låtit stå alldeles för länge.

söndag, maj 23, 2010

ganska mycket sommarväder och lite biomaraton.

20.45

vilken bra helg jag har haft. har inte gjort mycket nytta alls, diskat och tvättat en maskin idag. igår var det varmt och fint väder. kändes ovant att gå ute i linne, men det var ju varmt. satt ute på trappen och låg i hängmattan. och gjorde mest ingenting alls. på kvällen hade vi lite biomaraton jag och min kärlek och avklarad två filmer, Iron Man 2 och Prince of Persia. filmerna var absolut sevärda bägge två och jag är positivt överraskad av Prince of Persia, det brukar nämligen inte vara min typ av film. var hemma vid ett snåret och jag tycker massvis om att köra bil när det är natt. det är mysigt på något vis. lyssna lite på radio och sjunga med på någon låt.
idag har vädret varit minst sagt växlande. solsken, regn, åska och sen solsken igen. framåt eftermiddagen/kvällen så har det klarnat upp ordentligt igen. har varit ute mest hela dagen, lekt lite med Tilda och varit med Emil medan han har grejat lite. lagade middag när jag redan var alldeles för hungrig. orkade inte ta tag i det tidigare helt enkelt. middag blev det i alla fall och nyss tryckte jag i mig glass och en grillad banan. gottgott!

tömde min blomkruka idag, som har hängt med vissna och torkade blommor sen i somras. det är ju egentligen lite hemskt. så jag kände att jag skulle vilja köpa någon blomma och plantera där i, det skulle bli lite somrigt på våran annars så tråkiga veranda eller vad jag nu ska kalla den. det får nog bli en sväng till Blomsterlandet i veckan.

imorn är det jobb som väntar och den här veckan slutar jag halv ett. det är inte helt fel. efter jobbet blir det gymmet. sen ska jag försöka ta tag i lite nyttigheter här hemma, har slarvat alldeles för mycket det senaste.  

fredag, maj 21, 2010

fredag och svettig gymträning.

20.56

idag har det tack och lov inte varit lika varmt på jobbet. och det är fredag så det gjorde ju det hela lite lättare också. efter jobbet så stack jag iväg till gymmet och idag var det svettigt, minst sagt. ökade på några vikter och körde hårt. åkte hem och gick en runda med Helmer. efteråt kände jag mig riktigt nöjd med mig själv. tog en dusch och lagade middag. efter det har jag bara haft fredag, med andra ord inte gjort nånting alls.

igår var det underbart väder på dagen, när jag jobbade, åkte därifrån och hade planer på en långpromenad med hunden. halvvägs hem så öppnade himlen sig och jag såg ingenting trots att jag körde full fräs med torkarna och det vart vattenplaning ett antal gånger, vägen var full med vatten. kom hem och la mig i soffan för att vänta ut åska och regn. somnade till och sov nästan en timme, jag antar att det var vad jag behövde. sen blev det promenad och så började det regna, men inte så mycket. 

skönt att det är fredag och inga som helst planer den här helgen. känner att jag har lust att hitta på nåt, men jag vet egentligen inte vad jag vill göra. hoppas på bra väder, men det ser inte ut som det blir så.
nu ska jag läsa min nya mattidning och bara njuta av resten av fredagen.

onsdag, maj 19, 2010

mitt i veckan.

21.57

klockan är alldeles strax tio och termometern står fortfarande på ungefär 18 grader. hoppas bara att det kan hålla i sig såhär ett tag till. gärna att det är sommaren som börjar nu.

kan inte fatta att det redan är onsdag heller, dagarna bara susar iväg. 
somnade med en fruktansvärd huvudvärk igår och imorse vaknade jag med ont i halsen. det blev bättre när jag väl hade pallrat mig upp ur sängen och fått i mig lite frulle. tokvarmt på jobbet idag och jag vet att det bara kommer bli värre ju mer sommar det blir. men det är jobbigt ändå. efter jobbet blev det en fika med Julia och en liten runda på stan. fick med mig ett linne hem också, kommer passa perfekt till varma sommarnätter eller när som helst. väl hemma fick det bli en lite sväng med hunden och lite kvällsfika. en runda till med hunden och Greys.

imorn väntar jobb och en sväng på gymmet. jag hoppas på fint väder, så kanske jag hinner njuta en timme på eftermiddagen också. och det är torsdag och sen fredag!

nu är det dags att krypa ner i sängen och jag undrar lite hur jag ska kunna somna i den här värmen, jag måste ju alltid ha täcke på mig ändå. men jag ska inte klaga.

update: kom på att jag faktiskt har ont i halsen så får se om det blir nåt gym imorn. men det är imorgon det så det återstår att se. annars en långpromenad i förhoppningsvis sol.

måndag, maj 17, 2010

det är över nu.

21.27

nu borde jag inte ha något som helst att oroa mig för längre. allt är precis som det ska vara igen och jag har gjort ytterligare en sak för att känna mig säkrare. det känns så jävla bra. nu kan jag lägga det bakom mig och jag vill aldrig aldrig känna så igen. totalt jävla nervös har jag varit. 

över till nåt annat nu. långledighet var grymt skönt och jag fick gjort mycket mindre än vad jag borde ha gjort. men vad fasen gör det egentligen? det blev heller inte riktigt som jag hade tänkt mig. på lördagen hade jag som sagt tänkt ta en tripp till syster. vaknade med lite illamående, som för övrigt hängt i ett par dagar nu, men tänkte att det ändå var okej. blev svettig av att resa mig ur soffan, men åkte iväg ändå och vände efter en halvtimme. det kändes inte riktigt bra. jag spenderade dagen i soffan och kikade på film, framåt eftermiddagen mådde jag bättre igen.
på söndagen blev det lite städ och disk. sen försvann dagen alldeles för fort. tyvärr har helgen mest innehållit väder åt det sämre hållet också. var uppe alldeles för länge också, låg och tittade på Avatar med min kärlek.

imorse kände jag mig lite si sådär på morgonen och inte alls särskilt pepp på jobb. jävla illamående. tog mig dit i alla fall och framåt dagen så blev det bara bättre och bättre. tog en sväng till gymmet, dags att köra igång efter några dagars slappande och det blev en timme ungefär. hem, slängde i lite tvätt, gick en runda med hunden och lagade middag. fullt upp med andra ord.

nu väntar sängen på mig.

fredag, maj 14, 2010

ett stycke nojig.

21.39

blir saker och ting mer verkliga ju mer man tänker på dem? man vet att det är på ett visst sätt och sen så börjar man känna efter extra mycket och liksom letar efter det. jag vill inte att det ska vara så. enligt allt vad jag läst så borde jag inte ens ha nånting att oroa mig för, men ändå så kan jag inte låta bli att göra det. det passar sig inte. jag måste försöka släppa det. skärp dig nu Julia, det blir inte bättre för att du är nojig. nog om det nu.

dagen idag har spenderats i Jönköping, Emil skulle köpa lite grejer. jag hade egentligen behövt jeans men det är så himla jobbigt att köpa och dessutom var det massor av folk idag. inte så konstigt egentligen, många är ju lediga. det blev lite lunch och sen åkte vi hem. har varit ute på promenad med Helmer och legat i soffan. 

funderar fortfarande på om det blir en sväng till pappa imorn. bestämmer mig väl troligtvis imorn om det blir så eller inte. ska få tag i syster och se om hon tänker hålla sig hemma också. 

torsdag, maj 13, 2010

torsdags kväll.

22.14

har varit så himla härligt att vara ledig idag och det blev en relativt lång sovmorgon. har nästan inte gjort nånting idag och ändå har dagen bara flugit iväg. vi var en sväng och metade och Helmer badade. tvättat en maskin och sen har det inte gjorts mycket mer. finns såklart massor jag kunde gjort, men ibland är det skönt att skita i allt.

nu ska jag vika lite tvätt, som har stått och väntat på mig länge nu, och dricka lite vin. livet är bra schysst ibland.

Det var en jäkligt fin natt, syster!

onsdag, maj 12, 2010

vi kan kalla det fredag eller vad vi vill.

21.37

det känns verkligen som det är fredag idag, fast det egentligen bara är onsdag. framför mig ligger fyra dagars ledighet och helt utan planer dessutom. det känns väldigt skönt och framför allt välbehövligt.

rent skitväder ute idag och det har inte blivit någon längre promenad alls. men hur kul är det med regn och fyra grader i maj? har jobbat och tränat en timme på gymmet. lagat middag, druckit onsdags-cider, bara för att jag är ledig imorn. och tittat på film med min kärlek. väldigt bra lill-lördag eller vad jag nu ska kalla den.

har förresten en lite tanke för helgen som ligger och surrar. en sväng hem till syster lördag-söndag bara, men har inte bestämt mig riktigt än. det beror lite på vad som dyker upp på hemmaplan. 

nu ska jag pyssla med annat en stund och sen blir det sängen för min del. och lite sovmorgon imorn.

tisdag, maj 11, 2010

funderingar.

18.05

funderar mig fortfarande galen på en sak och ja, det är samma sak som sist jag skrev om det. jag är lite lite orolig men allra mest är det bara funderingar. jag håller mig ett par dagar till men sen måste jag verkligen ta tag i det. eller jag får reda på hur det är helt enkelt. jag vill bara att det ska bli då på en gång så är det ur världen sen. jag försöker tänka på annat, men det slinker in i allt känns det som. mycket är nog för att jag oroar mig lite för det också.

nog om det. nu blir det yoga.

måndag, maj 10, 2010

måndag kvällning.

20.20

längesen jag skrev igen, tiden bara rullar på men egentligen händer det inte så mycket speciellt. tiden bara går, men jag känner mig nöjd med det för tillfället i alla fall. och när jag inte gör det är det dags att göra något åt det.

förra veckan var en trött vecka och jag hade inte lust med nånting alls. men fick gjort lite i alla fall. ibland är det bra att sparka sig själv i baken lite.
helgen låg som ett, nästan, helt tomt blad och plötsligt var den näst intill fullbokad med saker. lördag förmiddag bjöd på en storhandling som hette duga. en aning fattigare men mer mat att välja på. lördagskvällen bjöd på bastu och bad inne hos Lisa, jag hoppade över det, kände mig inte sugen och hade lite ont i magen. sedan bjöds det på middag och lite sällskapsspel. trevlig kväll.
söndagen bjöds på ett oväntat kalas, fick veta det dagen innan och jag gillar att veta saker lite tidigare men men.. kalas blev det. god mat, riktig söndagsmiddags-stuk och efterrätt. trött hela eftermiddagen och sov hela vägen hem i bilen. sen spenderades kvällen med en promenad och soffan.

så var det plötsligt måndag igen och dags för jobb. var trött imorse, som alla måndagar och låg kvar i sängen lite väl länge. kom mig i alla fall iväg i tid och sen var det inte så jobbigt alls. blev en sväng på gymmet efter jobbet, slängde in en maskin tvätt när jag kom hem och sen en hundpromenad i skogen medan jag pratade med syster i telefon. det gäller att vara effektiv :P har lagat middag, fixat matlådor och hängt tvätt. så jag känner mig nöjd för idag.

snart väntar sängen på mig i alla fall, lite skönhetssömn tack.

onsdag, maj 05, 2010

ett litet helvete i sig.


21.22

var och hämtade ut mina nya inlägg idag och det är verkligen ett litet helvete att gå in dem, men sen kan jag knappt leva utan dem. det är smällar man får ta.

idag har det varit jobb och några ärenden på stan. sparkade mig själv till gymmet idag och körde ett kort men svettigt pass. som vanligt var det bra när jag kom dit.. har inte varit där den här veckan, har känt mig allmänt död och inte haft nån lust alls. gick en promenad med Helmer när jag kom hem. sen har det duschats och intagits middag.

är helt otroligt trött den här veckan och känner egentligen inte för att göra nånting alls. längtar bara efter helgen så jag får sova. funderar en massa också, men försöker att inte oroa mig för det, men det borde inte vara någon risk ens. och det blir inte bättre för att jag oroar mig. men jag har blivit lite nojig. nu har jag fått ur mig det, så nog om det också. nu kanske jag kan sluta tänka på det. 

nu väntar alldeles snart sängen för min del.

För att jag saknar..

måndag, maj 03, 2010

Hey, Soul Sister!

21.10

måndag igen och inte så jätte pigg heller, men den flög förbi relativt fort ändå. trots lite huvudvärk och lite mindre halsont.  men en förbannat bra helg att tänka tillbaka på.

fredags- puttrade iväg till Borås efter jobbet för att möta upp syster. tidsoptimist som jag är så tog det längre tid att åka dit än jag trodde, jag skyller på fartkamerorna och att jag körde fel i Borås. det blev några affärer, systemet och lite mat i magen. sen hem till pappa. kul att träffa familjen igen. räkor, kräftor, vitt vin och massa mums mums till middag. sen gjorde jag och syster oss vackra för en kväll/natt på Sticky. vilken natt det blev sen, så sjukt roligt hade jag och alldeles lagom med dricka för min del. släntrade därifrån vid stängning. gick i strumplästen genom hela stan, för jag och skorna var inte riktigt vänner vid det laget. det blev lite nattkäk och en evighetslång väntan på morgontåget. hemma halv 7 och däckade så fort jag la mig i sängen.

lördags- blev låång sovmorgon vilket var välbehövligt också. dagen spenderades i soffan framför tvn med syster hela dagen. bortsett från en kort sväng till affären för lite nödvändigheter. det blev samma middag som fredagen, utom vinet då, smakade lika bra igen och det var skönt att slippa laga middag. det blev film och popcorn långt in på natten. sista filmen var Gran Torino, mycket bra film förövrigt och det vart lite tårar på slutet.

igår- frukost med syster och lite små grejande. åkte förbi mamma på vägen hem. satt och solade på hennes altan en stund och lyckades få årets första solbränna. yes! det blev inte så jättelång visit, men en stund och det räckte för den gången. körde vidare hem och det var skönt att komma hem igen, även om det var bra i pappa-hemmet. jag saknar redan syster.

ibland inser man att det är små saker som folk säger och gör som betyder väldigt mycket för en. för självförtroendet. man blir lycklig av det och det värmer.

nu ska jag inta sängen och försöka somna lite tidigare än vanligt. det känns som det skulle kunna behövas.