onsdag, juni 30, 2010

inte mycket alls under solen (eller molnen idag)

20.25

Hoppade över gymmet imorse och sov en timme längre istället, det var väldigt skönt. Sen blev det ingen gymträning på eftermiddagen heller, kände inte att jag hade lust med det idag. Svettigt på jobbet idag och massor att göra, men på något underligt sätt så blev jag klar i tid ändå. Tog en promenad med hunden när jag kom hem från jobbet. Har tvättat en maskin och bakat lite muffins. Sen har jag inte fått gjort någon mer nytta alls, men det är faktiskt helt okej ändå. Det kommer ju andra dagar.
Nästan inte en enda solglimt på hela dagen, känns ovant nu, men trots allt ganska så skönt. Lite för blåsigt ute bara, men shortsen åkte på ändå. Det är ju sommar. 

Imorn är det dags att ta tag och göra lite nytta, men det är imorgon det. Ska även kasta in en träning innan jobbet. Ikväll blir det inte mycket mer. En liten sväng med hunden kanske bara. 

Min bärbara hårddisk vill inte visa några av mina bilder alls. Det står att dem inte finns kvar eller att det är fel filtyp. JÄVLA HELVETES SKITDATOR, JAG HATAR!! 






tisdag, juni 29, 2010

Sommar och sol.

21.40

Så var visst redan tisdagen nästan över också. Det går i en väldans fart tycker jag. Varmaste dagen på året också och det märktes ute och väldigt mycket på jobbet. Var genomsvettig när jag gick därifrån.

Dagarna ser ungefär likadana ut nu. Tar gymmet innan jobbet på morgonen,  jobbar fram till två, (tokskönt nu på sommaren) gör lite annat, idag tog jag en kyl/frys påfyllning, vilket verkligen var välbehövligt. Går en promenad med hunden, vilket har blivit lite lidande i värmen och med all pollen. Men idag blev det en längre sväng. Sen njuter jag bara av eftermiddagen, läser lite i solen/skuggan, lagar lite middag och njuter lite till. Livet är fint nu.

Veckan ligger i princip oplanerad, men det verkar som om det bra vädret ska fortsätta. På fredag blir det nog en tur till mamma, där syster är husvakt. Bad i poolen och kanske även ett dopp i sjön.

Ska snart krypa ner i sängen och somna på älsks arm. Det är det bästa jag vet.

lördag, juni 26, 2010

Midsommar

20.48

Vädret var helt på våran sida igår (och även idag). Hur ofta händer det, en midsommar utan minsta regn, jag kan i alla fall inte komma ihåg när det hände senast.
Vi anlände till midsommarfirandet hos Emils bror och flickvän, vid 4-tiden. Det bjöds på en välkomstdrink, lite lekar och tipspromenad. Fantastiskt god middag med grillat (med min egen påhittade marinad), potatissallad och sallad. Mycket att dricka och blandad musik på spellistan. Mycket trevlig kväll och inte alls så mycket mygg som jag fruktade. Vid ett-snåret hade dem flesta av oss intagit sängen och så även jag. Det är helt okej när man har hållit på sen fyra, det räcker liksom då. Först lite somethin' somethin' och sen somnade jag nästan omgående. Inatt var det ett evigt dragande i täcket, det räckte liksom inte till oss båda.

Vaknade flera gånger imorse men vid 11 var jag tvungen att kila upp och kissa och dricka lite vatten. Det blev pizza till frukost och det händer aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, men gott var det. Har mått oförskämt bra hela dagen, bättre än vad jag borde och absolut bättre än vad jag förtjänar. Även idag bjöds det som sagt på sol, vi har varit ute hela dagen, fiskat lite och åkt lite trampebåt. Vid fyra gav vi oss av hemåt igen. Har packat upp lite, läst en stund och mest hängt i soffan. Varit ute en stund på åkern med hunden och bara varit. Har inte riktigt funnits ork till annat.

Har nog fått mig lite solbränna idag tror jag. Tycker också att det känns himla skönt att det bara är lördagskväll och att det fortfarande är en hel dag kvar på helgen. 

Nu blir det alldeles snart sängen för mig, börjar känna mig trött nu.

onsdag, juni 23, 2010

today.

20.52

dagen började med en sväng till gymmet vid halv åtta tiden och sen iväg till jobbet. Dagarna rullar på i en väldig fart tycker jag. Tog en sväng till frisören för att boka tid och fick en tid redan idag. Så jag är nyklippt och fin, varför kan inte frisyren hålla sig såhär fin? Gick runt lite på stan, fick tag på ett par jeans, ett linne och (äntligen!) en ny almanacka. Såklart blev det lite annat med. 
Sen jag kom hem har det inte gjorts mycket alls. Pratade med syster i nån timme om allt möjligt och slapp laga middag. Det är skönt ibland. 
Imorn kan man säga att det är fredag. Det är skönt om något. Fan vad gött med lite ledigt.

Nu tänkte jag ta tag i lite tvätt och äta en glass. Jag fick dessutom just huvudvärk.

måndag, juni 21, 2010

det blir inte alltid helt rätt ändå.

21.03

Idag skulle jag berätta en sak för Emil angående en kompis, jag har känt honom sen jag var 15. Han och hans kompis kommer till Göteborg och vi funderar på att ses. Jag ville berätta det för Emil, för jag vill inte ha några hemligheter för honom, jag vill vara ärlig. Jag var lite orolig för att berätta men gjorde det ändå. Det gick väl inte sådär jättebra, han blev arg, eller vad jag ska kalla det. Sen har vi inte pratat mera om det bara. För min del känns det skönt att jag har berättat, jag behövde det.

Annars har dagen bjudit på jobb och träning, i mina nya kläder. En promenad med hunden när jag kom hem och sen slängde jag ihop middag av lite grejer som fanns här hemma (dags att handla igen). Dammsugit huset och diskat upp lite. Duschat. Betalat lite räkningar och stugan i Västervik. Sen intog jag soffan och har läst lite bloggar och annat. Tänkte vika tvätt, men tar det en annan dag istället.

Imornkväll ska vi vara barnvakt åt lilla Tilda.
Nu väntar sängen på mig alldeles strax. Night.

söndag, juni 20, 2010

sunday, sunday.

19.15

Värst vad klockan har tickat iväg sen sist jag kikade. Men än på ett par timmar är det inte sänggång. Känns som dagen har gått fort men samtidigt inte. Rätt så skönt. 

Tog sovmorgon imorse och hörde knappt när älsk gick ut med hunden. Gjorde mig iordning och sen stack vi iväg på lite kalas hos Emils mormor.  Trevligt, det bjöds på smörgåstårta och en riktigt mumsig tårta. Så då slapp jag laga middag idag också.
Har tagit tag i vårat diskberg också, (hade nästan använt alla tallrikar i skåpet och alla bestick i lådan), som jag lämpade över från igår. Skönt att det är gjort i alla fall. Har packat ihop träningsväskan tills imorn. Sen har jag bara suttit i soffan. Borde ta tag och vika lite tvätt också innan sänggång. Och ta bort mitt fina blåa nagellack :)

Bakade förresten en hel plåt brownies i fredags, hade ugnen på för hög temp och brände hela botten på kakan. Smakade lite och jovisst den smakade bränt. Sen dess har den stått på köksbordet. Idag tog jag tag i det och lyckades faktiskt rädda den. Skar bort det brända lagret i botten, kakan blev lite lägre, men den smakade åtminstone inte bränt.

Tycker det känns rätt så skönt med söndag idag faktiskt, trodde aldrig jag skulle säga det. Jag trivs med att gå till jobbet, kanske därför det inte är jobbigt med söndag längre. Semestern närmar sig också.

lördag, juni 19, 2010

lördag.

22.16

Har haft en bra dag idag. Inte gjort så mycket nyttigt alls, tvättat en maskin bara. Och diskat undan det allra värsta och största, det andra får stå till morgondagen. Varit en sväng i Värnamo med älskling och en kompis till honom. Spontanhandlade lite, men kan trösta mig med att det faktiskt var saker jag behövde, en ny sport-bh och en träningströja. Vi har legat i soffan, älsk har sovit och jag har tittat på prinsessbröllopet (jag som trodde att jag inte brydde mig, men det gjorde jag visst), och fällde en liten tår. Det var så otroligt romantiskt och det var verkligen kärlek. Slapp laga middag idag också, hade mat kvar från igår och ibland är det skönt att slippa ställa sig i köket.
Slängde ihop en fruktsallad till kvällen, med massor av god frukt. Riktigt mumsigt var det med lite visp på toppen.

Bokade en stuga i Västervik ett par dagar på semestern. Tillsammans med min kärlek såklart, blir skönt att komma iväg en sväng om än bara för ett par dagar.

Dags för en kvällssväng med hunden, en dusch och sen sängen. Imorn blir det lite kalas.

tisdag, juni 15, 2010

brownie cupcakes.

20.39

I brist på bättre att göra förut, blandat med att jag var ensam hemma så satte jag igång och bakade lite. Det blev ett nytt recept från min nyaste kokbok, Leilas - One more slice, Brownie cupcakes. Dem smakade mumsigt och det gjorde smeten också :P

Brownie cupcakes

200 g hasselnötter
175 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl ljust muscovadosocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
salt
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ekologiska ägg
100 g mörk choklad.

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader
-Rosta hela hasselnötter gyllene i ugnen i 5-10 minuter. Låt svalna något och gnugga loss det mesta av nötternas skal. 
- Vispa smör, strösocker och muscovadosocker krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt. Blanda vetemjöl med bakpulver.
- Vispa ner ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. 
- Hacka chokladen grovt och rör ner den tillsammans med de hela hasselnötterna i smeten.
- Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Sänk temperaturen till 175 grader.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Dem ska vara lite kladdiga i mitten.

Enda kruxet idag var att jag inte hade allt jag behövde. Muscovadosockret bytte jag ut till råsocker och brunt farin (hälften, hälften ungefär), nötterna och chokladen uteslöt jag helt. Dem kan knappast bli sämre med allt i, i alla fall.

Mums!

måndag, juni 14, 2010

the weekend och idag.

20.25

Det är skönt att vara hemma igen och igår njöt jag bara av att ha kommit hem till min kärlek igen. Jag hade faktiskt saknat honom.

Helgen har varit fantastisk. Det bästa var att få umgås med syster. När jag kom fram till Göteborg blev det bio, Sex and the City 2, mycket bra film. Var hemma vid halv ett och stupade i säng. I lördags vart det lite shopping, middag hos farmor&farfar. Efter middag gjorde vi oss i ordning för utekvällen. Natten spenderade vi på Sticky,  med kanske lite för mycket dricka, mycket trevligt folk (lite känningar) och bra musik. En grym kväll helt enkelt. Stack därifrån strax innan fyra och solen var på väg upp. Hur underbart är inte det. Promenad uppför Avenyn, (Tack gode gud för sköna högklackade skor) vi hade ju ändå missat tåget, träffade på en till känning. Tog vagnen till Mölndal, gjorde till utsvängningar och tog första morgontåget hem. Kom hem och somnade nog innan jag la mig i sängen, för det har jag inget minne av nämligen.
Igår var inget vidare, bakis och jag brukar sällan bli det. Mådde väl helt enkelt som jag förtjänade antar jag. Men det var det värt. Dagen spenderades mest i soffan framför tv:n och framåt eftermiddagen mådde jag nästan som vanligt igen. Hann träffa familjen en stund och ätit middag med dem innan det var dags att åka hemåt. Fick med mig ett par nya vita Converse också. Det gillas!

Idag var det tillbaka till verkligheten igen. Jobbade och körde en sväng på gymmet. Jag gillar inte att vara där när det är massa andra där, jag trivs bäst själv. Inte hade jag min mp3 med mig heller. Det gick bra i alla fall. Har gått en sväng med hunden, fått i mig middag och gjort matlådor. Sökt jobbet, som jag typ redan har men rätt ska vara rätt. 

Snart dags att krypa ner i sängen, sov lite sisådär inatt. Vände och vred på mig, somnade och vaknade om vartannat. 

 Våra fina drinkar

Så såg världen ut när vi traskade hemåt vid 4-snåret

onsdag, juni 09, 2010

Erbjudande

20.00

Fick förresten ett erbjudande idag om en 80%-vikarietjänst till hösten. När mitt nuvarande vikariat tar slut. Jag har till på fredag att fundera på det. Behöver jag fundera? Nej, jag har redan bestämt mig. Jag vill verkligen ha det. Jag känner mig glad och nöjd med det.

regn och ännu mera regn.

19.06

Hela dagen har regnat bort idag, inte så vidare kul men inte mycket att göra åt saken heller.
Det var massor att göra idag på jobbet, dagen innan avslutningen och mycket som skulle göras och jag hade inte mycket koll kan jag erkänna. Det blev ett svettigt pass på gymmet. Var en sväng på affären, handlade lite nödvändigheter och hämtade ut (alla) mina biljetter. 
Gick en kort promenad med hunden i ösregn. Tog en dusch med älsklingen och åt middag.  Jag känner mig helt slut i både kropp och huvud och ska verkligen försöka att komma i säng i tid ikväll. Jag behöver det, om jag vill vara en människa imorn när jag ska till jobbet.

Jag längtar till fredag, då hoppar jag på tåget och åker hem till Göteborg. Det ska bli så kul att träffa syrran igen. Fredagskvällen bjuder på bio med syster och på lördag blir det utgång. Det enda som är dåligt med helgen är att jag har prickat in en helg när resten av familjen inte är hemma. Det är lite tråkigt, hade velat träffa dem med. Men jag kan inte riktigt planera mina helger efter när dem är hemma, dem bestämmer ju oftast saker en dag innan dem ska åka. Så är läget i alla fall.

Nu måste jag ta tag och vika tre maskiner tvätt, annars blir det aldrig gjort.

Sommarplaner?

15.54

Regnet vräker ner utanför fönstret. Jag funderar över sommaren. Har ju lite småplaner redan, saker som hände varje sommar. Jag vill göra något ihop med Emil också men vi har knappt pratat om det än. Jag har gett lite förslag men inget tycks riktigt falla honom i smaken. Om vi ska åka nånstans så börjar det bli dags att boka snart. Jag har inge lust att vara hemma hela semestern.

Slutfunderat för nu, dags att göra lite annat.

måndag, juni 07, 2010

regnig måndag och bokade biljetter.

20.27

Skitväder så gott som hela dagen. Var tog solen och värmen vägen undrar jag?

Det är en överdrift att säga att jag var pigg imorse när jag var tvungen att gå upp.  Jag tog mig upp i alla fall, åt frukost och åkte till jobbet. Svettigt på jobbet idag och jag kände mig inte riktigt kry i halsen. Bestämde mig för att skippa gymmet, smet in i affären på vägen hem och handlade lite. Kom hem, drog av sängkläderna och tvättade en maskin. Gick en promenad i regnet med hunden och var alldeles dyngsur när jag om in. Det var rätt skönt ändå, men på slutet ville jag bara komma in. Slängde ihop en smarrig smoothie och slappade en stund i soffan.
När Emil kom hem fixade jag middag och efter det tog jag tag i diskberget.

Hade inte särskilt ont i halsen alls, jag ville nog bara ha en ursäkt för att inte behöva gå till gymmet. Hade verkligen ingen lust idag. Men varför ska jag tvinga mig till något jag inte har lust med? Och sen göra det halvdant. Bättre att smita dit imorn och göra det ordentligt.

Biljetterna till Volbeat i oktober är bokade!!! Det känns förbannat bra och jag längtar. Det kommer bli awsome.

Nu är det snart dags att krypa i säng för min del. Först ska det bäddas rent.


Bilden är lånad här

söndag, juni 06, 2010

sunday.

21.56

Dagen har bjudit på det enda och det andra. Har hjälpt Emil med lite vedklyvning, tvättat och lekt lite med Tilda. Solen har varit framme nästan hela dagen, det har blåst en hel del men ändå varit rätt så varmt (kjol och t-shirt-väder i alla fall). Blivit lite solbränd idag med. Lagat middag och gjort matlådor. Gått en kvällspromenad och ätit lite för mycket polkagris. 

Nu väntar sängen alldeles strax. Imorn börjar en nya vecka igen. Med lite planer.

lördag, juni 05, 2010

5 år och första solbrännan.

20.04

För fem år sedan bodde jag hemma och gick i gymnasiet. Pratade massor i telefon och hade kanske lite för höga telefonräkningar. Men mest av allt så var jag upp över öronen förälskad i Emil. För exakt fem år sen var jag hemma hos Emil för första gången och vi blev ihop, jag var lyckligast i världen.
För fem år sen kunde jag aldrig tro att jag skulle bo ihop med min kärlek och fortfarande vara lika kär. Han är det finaste, bästa och mest underbara och fantastiska jag har. Jag älskar honom med hela mig (och lite till). 

Jag hade inte planerat något alls för dagen, men det hade Emil. Utan att jag visste nånting. Vi hoppade in i bilen och åkte iväg. Vädret var helt på våran sida idag. Turen gick till Gränna och Visingsö. Dagen har bjudit på glass, polkagrisar, promenad, fotbad i en iskall Vättern, mat på restaurang och första brännan. Har haft en en helt fantastisk dag med min kärlek. Tack för att du finns darling!

Nu är jag mest trött och varm. Ska äta lite vattenmelon till kvällsmål. Mer orkar jag inte åstadkomma idag.
 Från året efter vi blev tillsammans, 2006

 Från idag när vi väntade på båten till Visingsö.

torsdag, juni 03, 2010

sunny day.

22.09

Även den här dagen började med ett pass på gymmet, grymt svettigt dessutom. Känner verkligen att jag kommit igång med träningen nu och det går lite på rutin nu. Sen var det jobb och hemma blev det en promenad med hunden. Hoppade över skogen, för att få lite sol på nosen. Sen bytte jag till kjol och linne, la mig i hängmattan, njöt av solen och läste min nya mattidning. Perfekt eftermiddag. Har lagat middag och lekt lite med Tilda. Var ute till strax efter nio och hur skönt som helst. 

Nu blir det sängen för mig, känner mig rätt slut. Imornbitti skippar jag gymmet för en lång skogspromenad istället, det är minst lika bra. Och det är fredag!
Godnatt.

onsdag, juni 02, 2010

solig onsdag.

20.57

Dagen började som utlovat med ett gympass. Var på gymmet strax efter halv åtta, pigg och glad. Åkte till jobbet, åt frukost och slappnade av i några minuter innan det var dags för jobb. Kändes grymt skönt att ha träningen avklarad. Kom hem och tog en varm skogspromenad med hunden. Sen var det klädbyte och jag la mig i hängmattan och läste en stund. Bäst att passa på att njuta.

Vilken fantastisk dag det har varit idag. Sol från klarblå himmel hela dagen och närmare 25 grader varmt. Hur skönt som helst. Var nyss ute på en lite kvällssväng med hunden, i kjol, det luktade syrén och sommar. Lovely! Det är det jag älskar. Jag vill vara ute mest hela tiden, men vad ska jag göra ute? Förresten så upptäckte jag igår att vi faktiskt redan har kommit in i juni. Och idag är det 2:e, värst vad tiden går fort och jag hoppas sommaren är här för att stanna.

Nu blir det tandborstning och sen ska jag gå och knyta mig, känner mig helt slut idag. 
________________________________________________________________
Och helvetes data som inte vill göra som jag vill, svarar inte hit och svarar inte dit. Och vill inte publicöera. Nu kryper jag i säng. Lite mer irriterad än innan.

tisdag, juni 01, 2010

störande människor och regnig promenad.

20.24

Vissa dagar stör jag mig på människor. Folk som ställer dumma frågor, som blir irriterade för ingenting och folk som gör fel (på ett sätt som jag inte är van vid och som helt enkelt inte är rätt). Idag var just en sån dag. Gick och härmade dem när ingen hörde och svor tyst för mig själv. Annars var jag på bra humör, det var bara det att vissa människor störde mig. 
Handlade efter jobbet och det blev en nästan storhandling, så nu är kylen och frysen fyllda igen och det är alltid skönt. När jag kom hem blev det skogspromenad med hunden i regn, rätt så skönt, men mindre roligt att bli dyngsur om fötterna.

Har tvättat, duschat, packat träningsväskan, lagat middag (fast mest Emil idag:)) och fixat matlådor. Borde ta tag i disken nu när jag köpt diskhandskar, men jag passar över det till morgondagen istället. Det är okej att göra så. 

Imorgon har jag tänkt mig ett gympass innan jag åker till jobbet. Det är skönt att ha det gjort, så kanske jag kan få gjort något annat på eftermiddagen, eller borde få gjort åtminstone. 

Ska kika en stund på tv och sen hoppa i säng.