måndag, november 28, 2011

Första advent.

21.12

Första advent blåste och regnade bort. Vi tog sovmorgon, var iväg en runda och kikade efter stjärnor eller ljusstakar, men inget som riktigt föll oss i smaken. Köpte ljus till adventsljusstaken i alla fall.

Det blev i alla fall lite adventsbakning, ett nytt recept, saffranssnurror med vanilj. Väldigt goda och jag ska baka fler, lite snyggare nästa gång också.


Det är helt galet, det närmar sig december med stormsteg och termometern står på strax under tio grader. Jag önskar mig faktiskt lite snö. Det ska liksom vara snö nu.

Nu blir det sängen i alla fall. Jag är så trött varje morgon, fast det har nog med vädret att göra också.

lördag, november 26, 2011

Långlördag.

16.57

Har för ett tag sedan avslutat dagens barnvaktande av T&L. Det gick hur smidigt som helst och inte en kinkig min. Dem kom vid åtta imorse och vid ett-tiden åkte vi ner med dem till deras mormor. Lite lunch blev det där också.

Egentligen är det inte helt dumt att gå upp tidigt på helgerna, en får ju väldigt långa dagar. Trots det så har det inte blivit mycket mer gjort än en maskin tvätt. Kanske ska rota fram det lilla julpyntet vi har.

Igår eftermiddag storhandlade jag på den nya Willys i Gislaved, bra affär men än så länge svår att hitta i. Blev ett bodypump-pass. Sen var det dags för fredagsmys med hemmagjorda hamburgare.
Köpte på mig lite glögg så det blev årets första glögg med pepparkakor också. Men var är julstämningen?

Idag är det ett par plusgrader, stormigt och lite småregnigt. Inget vidare alls med andra ord och en kan definitivt inte tro att det är första december till veckan. Jag hoppas på lite snö snart.

måndag, november 21, 2011

Ny vecka.

20.59

Måndagen börjar närma sig sitt slut.  En ny vecka med nya möjligheter och ett snäpp närmare helgen. 

Dagen har gått i ett. Har varit fullt upp på jobbet sen innan sju imorse till prick halv fyra när det var dags att låsa och gå hem. Väl hemma blev det en promenad med hunden till bankomaten, sen var det hem igen, gå igenom lite post, fundera över middagen och byta om och iväg på kvällens core-pass.

Helgen var bra, lugn och skön. Började helgen med ett bodypump-pass i fredags. Sovmorgon båda dagarna. Emils bror och flickvän var här i lördags, åt tacopaj, godis och spelade tv-spel. Har bakat lite i helgen också, ett eget recept på mjuk pepparkaka bland annat.

Har börjat fundera lite över var jag ska vara på julafton och vad jag ska ge bort i julklapp. Har ett par funderingar, nu ska det bara bli gjort också.

Nu blir det sängen, ska sticka lite tidigare imorgon, mycket att göra imorgon också.

tisdag, november 15, 2011

Bara tisdag.

21.08

Dagen började bra, trots att det är tisdag. Efter lunch gick ingenting vägen, saker tog längre tid än dem brukar göra, hann inte med allt jag borde gjort, jag blev otroligt frustrerad och irriterad. Fällde till och med en liten tår och kämpade vidare. Det var väldigt skönt när jag låste dörren till jobbet i eftermiddags.

Efter jobbet så var det dags för lite ärenden i Värnamo. Kom hem och direkt ut med hunden och mannen skulle på jägarkurs. Duschade, hoppade i min "onepiece", lagade middag och slängde mig i soffan.

Jag har gjort mitt, känner mig helt färdig. Snart dags för sängen med.

lördag, november 12, 2011

Lördag.

21.23

Helgen är återigen här och det har gått en vecka sen jag skrev sist ungefär.

Igår hade jag en jättebra eftermiddag/kväll med mammi <3 i Borås. Var på tiden att vi sågs, har gått nästan två månader sen sist. Tiden har bara flugit iväg. Det blev lite småshopping, vantar och mössa. Åt middag senare och pratade på. Hade mycket trevligt i alla fall. Vid 9-snåret körde jag hemåt och kände mig väldigt nöjd.
Idag har mannen och hans arbetskollega lagt muren här ute, så nu har vi i princip en ny parkeringsplats. Jag har stått för maten. Handlat, hämtat ut paket, tvättat ett par maskiner och gått en runda med hunden. Känns som jag har fått gjort en del jag med.

Imorgon finns det inga planer alls. Nu blir det i alla fall lite mys med mannen.

söndag, november 06, 2011

Händelsefattig och otroligt lugn helg.

19.25

Vilken helg jag har haft. Jag kan knappt komma ihåg vad jag har gjort, så det kan inte vara vidare mycket. Det är rätt skönt ändå. Var ute och grävde lite igår, där våran uppfart ska byggas ut. Vek massor med tvätt och sen intog jag soffan. Gick kvällspromenad neråt kyrkogården och det var så vackert med alla ljus. Men tack gode att jag inte har någon nära som har gått bort.
Det blev lite film på kvällen. Gick upp och la mig vid tolv och sen ner igen och la mig i Emils knä och vaknade igen vid halv fyra.

Idag har det varit ungefär lika händelsefattigt som igår. Det blev en förmiddagspromenad med hunden och mannen och sen lite tvättvikning och annat smått. På kvällskvisten har jag provbakat lite i nya ugnen och även slängt ihop lite chokladbollar på mannens begäran.

Måndag imorgon igen, det innebär jobb och äntligen core-träning igen efter all förkylning.

Lördagsmiddag.

19.03

Igår var det jag som slog på stort, lagade något annat till middag än det vanliga som det brukar bli, i brist på inspiration.

Canneloni med ärtpuré, lax och Västerbottenost. Inte så dumt alls faktiskt. Emil tyckte det smakade för mycket fisk dock. Ska ändå definitivt göras igen, med lite ändringar kanske.

fredag, november 04, 2011

Happy Friday!

19.29

Fredagen är här, återigen. Men den är välkommen. Ska snart ge mig iväg till Lanna för lite film, Emil är hos en kompis.

Det har varit en mestadels bra vecka, hinner med lite mer för varje dag. Kort dag idag, skönt. Tog en långpromenad med hunden och sen städade jag nedervåningen och bäddade rent. Ska bli så skönt att lägga sig senare.

Det är helt galet att det redan är november. Oktober brukar vara en lång, grå och trist månad, men den har bara flugit förbi och jag har inte ens hunnit reflektera över det särskilt mycket. Det har varit mycket med jobb och sånt, trots allt skönt att ha "missat" en hel månad. Det har varit ovanligt varmt också, kanske därför.

Dags att ge mig iväg.