måndag, januari 23, 2012

Ett litet smakprov.

21.44

Ett litet smakprov på nya (vita) tapeten i vardagsrummet och en liten bit av det förgångna. Hela rummet är tapetserat nu och bättre bilder kommer när inredningen är färdig.


söndag, januari 22, 2012

Och så kom vintern.


18.03

Det snöade precis hela dagen igår och ända fram tills natten kom. Det blev med andra ord en hel del snö och vinter. Inte mig emot, jag gillar det.


Vi hade till att börja med en lugn lördag efter fredagens kalas med Emils familj och tillhörande "julklappsspelet". Började med bakande i mitten på veckan, men hade ändå fullt upp när jag kom hem i fredags. Det blev grillat, i mitten på januari. Hade en trevlig kväll med god mat, fina/goda kakor och annat smått.Jag har med andra ord syndat med sötätade i helgen.

Igår eftermiddag trotsade vi snökaoset och gav oss iväg på bowling med Emils kompisar. Efteråt hämtade vi mat från bambu och tog hem till ett par av dem. Blev en trevlig kväll där och åkte inte därifrån förrän vid halv två. Sen kunde ju inte min kära låta bli att sladda runt lite i natten innan vi begav oss hemåt ordentligt. Lekte med hunden ute på gatan i all snö vid tre inatt :) sen somnade vi gott alla tre.

Idag blev det snöskottning innan frukost. Har gått en ordentlig långpromenad i solsken, så härligt. Helt galet halt bara.

Nu blir det soffa, filt och tända ljus. Krama ut det sista ut den här helgen.

tisdag, januari 17, 2012

Tisdag.

21.05

Livet utan småätande av godis och kakor går bra, mycket bättre än jag trodde och inte så svårt heller. Trodde jag var sockerberoende. Skönt att vi är två om det, blir lite som en tävling. Frukt äter vi däremot.

Träna är jag duktig med nu. Kan känna att det tar lite mycket tid ibland. Jag och Emil är bara hemma tillsammans två vardagskvällar i veckan.
Jag lovar mig själv att sluta gå dit när det börjar kännas jobbigt och inte är kul längre.

Har varit iväg till affären och storhandlat idag. Jag tycker faktiskt om att mathandla. Strosa runt där i min egen värld och inte tänka på något särskilt eller alt möjligt.

På fredag kväll är det dags för "julklappsspelet" med Emils familj. Om än lite sent. Har tänkt hinna med att baka lite i veckan, utan att rucka på andra planer alldeles för mycket. Har tänkt mig lite olika grejer, baka något nytt och baka något vanligt, enkelt och gott. Lite mat blir det också. Vi blir tio vuxna och fem barn. Full fart med andra ord.

Dags att lägga sig, läsa lite.
Mitten på veckan imorgon.

fredag, januari 13, 2012

Fredag den 13:e

20.03

Min dag har varit bra, trots datumet. Har träningsvärk från helvetet efter det jobbigaste passet jag någonsin varit med om. Cardio-Fit. Ska definitivt dit nästa vecka igen.

Två veckor på det nya året har redan gått och det fort. Emil har hunnit med att tapetsera om vardagsrummet nu när han har varit julledig och jag har satt upp nyinköpta gardiner. Ska inhandlas lite lampor, tavlor, blommor och det ska in någon form av hylla. Sen är det klart. Får ta lite i taget.
 
Förra helgen hade vi besök av pappa-familjen och dem sov över. Mycket trevligt. Blev solig promenad, tv-spel och middag innan vi avslutade med en film och lite snacks.
I tisdags var det någon form av personalfest. Det bjöds på trerätters, god mat. Var bara efterrätten som inte var så god.

Jag och Emil har börjat med projektet att hålla oss ifrån sötsaker. Det blir lite lättare när vi är två, har någon som sporrar en. Jag inser ju nu att jag äter godis/kakor och annat när jag inte gör något. När jag kommer hem och sätter mig i soffan tex, då vill jag ha något att tugga på. Jag äter när jag har tråkigt. Har kommit igång med träningen igen, efter litet juluppehåll så nu ska det bli tre pass i veckan, plus promenader. Nu jävlar!

Nu blir det lite fredagsmys med min kära.

söndag, januari 01, 2012

Året 2011.

17.18

Första dagen på nya året, 2012. Blir en liten årsresumé av 2011. Det har varit ett väldigt bra år på många sätt och vis. Vi börjar helt enkelt från början.

JANUARI
Redan i december var det bestämt, men i Januari tog vi det stora steget och vi hade nu ett alldeles eget hus. Det blev mest packande i Januari, jag jobbade och tränade
Det blev väldigt sent julfirande hos mamma också.


FEBRUARI

I mitten på februari var det inflyttningdax i huset. Mitt i allt åkte jag hem till pappahuset för att fira lillasyster 21 års dag. Vi rev ut heltäckningsmattan i sovrummet och målade golvet. Fixade tapeter till sovrummet. Organiserade och packade upp. Det blev även lite bak i mitt "nya" kök. 




MARS
Var mest hemma, renoverade klart sovrummet som blev super bra. Mamma och Daggen var och hälsade på. Jobbade på och tränade. Hade problem med AF. Jag och Emil var en sväng till Ullared för lite inredningsshopping. Det blev även en ny tatuering. Kom igång med träning på närmare håll också.


APRIL
April började med att syster kom hit. Det blev shopping i Jönköping och Hoffmaestro-spelning i Gislaved. Jobbet blev förlängt till juni, liten sten som lättade. Gjorde en ny tatuering med en del av en Takida-text. Det bjöds på min födelsedag med lite paket och lite efterrätt. Fint vårväder och grejande i trädgården. Det bar iväg till Elmia bilmässa med syster och pappa. Även besök av pappa. 





MAJ
Maj bjöd på blandat väder, både sommarvärme och snö/hagel. Träffade mamma i Borås en fredag efter jobbet. Shopping, prat och restaurangbesök. Blev en spontantur till pappahuset över en helg för att träffa syster och familjen och två spontanutgångar på det. Trevlig försommar kväll ute i Herrestad med jobbet. Fick på papper att jag skulle bli av med jobbet, kände mig deppig. Blev erbjuden samma jobb igen någon vecka senare. Visste inte vad jag skulle känna.





JUNI
Tackade efter lite funderade ja till jobbet. Långledigt från jobbet. Vi hade grillfest med Emils kompisar, spelade kubb och lite sånt. Mycket trevlig kväll. Vi hade 6 års dag. Krockade med Emils bil. Var på logefest uppe hos Emils mormor och fest ute på landet på midsommar. I slutet på månaden packade jag och syster in oss i mammas bil för att åka till Borlänge och Peace&Love. Blev ett par heta dagar med mycket musik.



JULI
Början av juli var även där ett par heta dagar i Borlänge på Peace&Love. Knapert med inlägg i bloggen då det var semester för hela slanten. Det blev en helg i tält i Varberg med syster, delvis strålande väder, delvis ösregn och mycket snygga jänkare. Det blev en gruvtur med Emils familj. Plockade bär och kantareller. Blev Ullaredssväng med mannen och träff med mamma i Borås. Det blev också en varm heldag på Liseberg med Emil. Var på en jättemysig utflykt till Tabergtoppen med Emil och åt god lunch. Blev ett par kvällsbad med mannen och hunden.







AUGUSTI
Vi var i Halmstad en heldag, gick på stan och badade i havet. Guldvaskar utflykt till Ädelfors. Semestern tog slut. Var nere på Vallåkra med syster, bilträff och extremt blåsiga tältnätter. Härligt ändå. Var på arbetsintervju och fick mitt heltidsjobb. Det var även en väldigt turbulent månad på mitt dåvarande jobb. Eksemen på händerna var gräsliga. Syster och jag var på Hoffmaestro&Timbuktu en av sommarens sista varma kvällar. Jag och mamma var på trädgårdsmässa på Sofiero i Helsingborg i ösregn och åska. Åt ute och sov på hotell en natt.








 

SEPTEMBER

Det var en jobbig månad på jobbet. Tungt på alla sätt och vis. Vi var på 25-års fest hos Emils bror. Ett biobesök blev det också. Emil började renovera lilltoan på övervåningen. Jag kokade äpplemos på våra egna äpplen. Lite skön avkoppling i form av relaxen på badhuset i Jönköping efter en IKEA-tur. I stort sett så var det ingen vidare månad alls.


OKTOBER
Lilltoan blev färdig och blev otroligt snygg. Började mitt nya heltidsjobb. Spenderade en helg i pappahuset, umgicks lite med familjen, storshopping med syster och utgång på det. Det är skönt att komma iväg ibland. Oktober bjöd på mycket bra höstväder och med det höststädning i trädgården. Syster var här en natt och det blev en Ullareds-tur. Drog på mig en förkylning från helvetet med allt därtill. 




NOVEMBER

Jobbade på som vanligt, började hitta rutiner och tränade regelbundet. Första advent och jag bakade lite saffransbullar med vanilj. 

DECEMBER
Var på flera kalas. Julpysslade ute i Lanna med Emils familj, blev en julkrans. Det blev julklappsshopping i Borås med syster och hem till pappahuset över en natt. En allra sista julklappsshopping i Jönköping. Det snöade mängder under två dagar som sen töade bort lika fort. Bakade julgodis. Hälsade på mamma för en liten för-julafton. Mycket fina klappar. Julafton var det Emils mormor och familj som gällde. Mellandagarna var lugna, men gick för fort fort. Det blev bio med lite folk och två dagars jobb.
Nyår var trevligt, men lite som en vanlig lördag. Det var jag och fyra killar. Trerätters middag, lite spel, raketer och bubbel. Några nyårspussar blev det allt också.



Nu hoppas jag bara att 2012, blir minst lika bra som 2011. Att det bjuder på mycket spännande saker, kärlek och glädje. Tack 2011 för ditt! Och välkommen 2012!