tisdag, maj 29, 2012

Allra käraste syster!

21.13

Jag började på det här inlägget för nästan precis ett dygn sedan, men sedan kom det saker i vägen, blev telefonprat med syster i någon timme.

Jag har haft en helt fantastisk helg. Har knappt tagit ett enda kort, tyvärr, någon enstaka mobilbild bara. Plockade upp syster i fredags kväll, sen åt vi tacos och drack vin på uteplatsen. Så himla härligt med sommarvädret vi fått.

På lördagen gjorde vi Värnamo med lite shopping bestående av ursnygga jeans som satt som en smäck och en trevlig lunch vid ån. Lite pinnkastande och hundbad på eftermiddagen, dock inget bad för oss.

Sen blev det vin, drinkar och musik på uteplatsen. Snabbmiddag och sen snabbfixade vi i ordning oss för att sticka iväg till Gisledagarna med Emil och hans kompis. Blev en riktigt rolig kväll med mycket att dricka, musik, skratt och lite dans på det. Landade hemma igen strax innan tre, helt galet trött. Och med lite halvsöndriga skor.


Söndagen gled vi bara med, solade i trädgården, åt mjukglass, solade lite till och käkade pizza. Mycket bra dag även det.


Alltid lika tråkigt när hon åker hem, det är det absolut sämsta med att bo här, att det är långt mellan oss.
Tack för en helt fantastisk helg syster. Jag älskar dig!

fredag, maj 25, 2012

Fredag!

18.31

Sitter och kopplar av en liten stund i soffan. Ska snart börja förbereda maten och sen hämta syster som kommer med tåget vid åtta.

Tog en joggingrunda efter jobbet i hettan. Sprang ungefär 2,5 km och tog sen ett premiärbad i sjön. Var rätt skönt faktiskt.

En tur till systemet, för lite helg gott och sen lite handling, men jag glömde nästan hälften.

Nu förtjänar jag helg.

tisdag, maj 22, 2012

Sommar tisdag.

21.27

Har precis hoppat i säng, är helt färdig.

Sommarväder för tredje dagen i rad, härligt. Dock inget vidare att jobba i kök när solen gassar och det är över 25 grader ute.
Svettig, för lite vatten och huvudvärken var ett faktum.

Slängde ihop lite restmiddag innan jag gav mig iväg för att veckohandla.

Hemma igen trotsade jag huvudvärken, drog på mig träningskläder och springskor och gav mig ut på en lite joggnig/pw. Sen var huvudvärken som bortblåst. En dusch senare och jag kände mig betydligt fräschare än innan.

Nu läsa, om en stund sova. Godnatt.

lördag, maj 19, 2012

Godmorgon lördag!

10.38

Har varit uppe ett tag, duschat och fått i mig frukost.

Det borde vara måndag idag, eftersom jag redan varit ledig två dagar. Det känns som söndag, men så är det bara lördag, det känns fint.

Inga planer för idag, får se vad vi ska hitta på. Blir varken spring eller längre promenad, har fortfarande lite svårt för att ha skor. Jag har lust med Ikea om jag kan få med mannen. Så det kan bli lite ordning.

Igår fick vi i alla fall rensat lite och lagt ut barkmull, så kanske det håller sig ogräsfritt lite längre.

Plockade in lite av mina egna fina rabarber och bakade en paj som vi avnjöt när Emil kom tillbaka från sin fiskerunda.

Passade på att fota lite i trädgården igår kväll också, testade olika inställningar och mitt större objektiv.

Dags att göra sig klar för dagen.

onsdag, maj 16, 2012

Tonight.

21.35

Onsdagskväll och det är faktiskt redan helg. Känns konstigt men väldigt skönt. Blir hur gott som helst med långhelg.

Gjorde mig klar på jobbet idag och stack iväg till doktorn. Fick äntligen gjort min tåoperation, efter det här envetna och långdragna nageltrånget. 
Nu gör det ont och jag tycker faktiskt lite synd om mig själv och inte blev det någon spinning ikväll heller som jag hade tänkt mig. 

Har suttit och grejat lite med min kamera och läst lite olika tips. Vill verkligen lära mig. Lagt över kort från kameran, från i söndagskväll när vi var ute och körde en runda och jag fotade lite rådjur och gäss med mitt stora objektiv. Inte världens bästa bilder, men helt okej i alla fall. Jag tycker det är så kul.

söndag, maj 13, 2012

Sen lördagskväll.

23.19

Börjar kännas som det är dags för sängen alldeles snart. Idag känns det inte som jag har gjort mycket, men ändå har dagen gått fort. Har i alla fall vikt lite tvätt och plockat ur alla Ullaredspåsar. Joggade ju en runda, fotade lite i trädgården på kvällskvisten och till kvällsmat när Emil ändå inte var hemma bjöd jag mig själv på lite pannkakor, med grädde och sylt. Mums!


Igår efter jobbet, hoppade jag in i bilen och gasade mot Ullared för shopping med mamma. Hade en riktigt trevlig eftermiddag och var inte därifrån förrän stängning. Kom hem med både det ena och andra. Nödvändigheter och tråkiga saker, en uppsättning nya träningskläder, en bikini och fönsterlampor till vardagsrummet bland annat. Ett par tusen fattigare men mycket nöjd.

Landade hemma igen vid nio och stack iväg lite snabbt igen för att hämta hem min nya bebis. Hon har dock inte fått något namn än, jag är inne på Svea eller Hulda, Emil vill något annat, men vet inte vad.


 Den här bilden här nedanför blev jag allra mest nöjd med

Nu är det definitivt sänggång för mig. Har suttit och läst kamera-guider hela kvällen.

lördag, maj 12, 2012

Lördagsjogg.

17.02

Tog mig faktiskt ut och joggade en sväng idag. Lite längre än förra gången men på ungefär samma tid. Jag sprang mer och gick mindre. Jag känner mig nöjd och ska fortsätta kämpa på.

Invigde också dem nya träningskläderna från Ullared igår. Mycket bra :)

torsdag, maj 10, 2012

Inget spring.

19.49

Jag hade riktigt bestämt mig för att springa idag efter jobbet, var till och med riktigt sugen på det. 

Några timmar innan det var dags att gå hem så öppnade sig himlen och sedan dess har det mer eller mindre öst ner. Jag vek mig för vädret. Resonerade som så att då kanske jag aldrig har lust att springa igen, om jag tvingar mig ut i ösregn. Kanske dumt, men det känns som ett bra beslut ändå.

Det blev en liten hundpromenad i ösregnet istället.

Hoppas på bättre väder och lust att springa till helgen.

onsdag, maj 09, 2012

Onsdag.

21.13

Hej och hå vad tiden går fort, nästan en vecka sen jag skrev.

I fredags var det full fart efter jobbet, fixade presentgrejer till syster som jag sedan pysslade ihop på lördag förmiddag. Ett stort drinkglas som jag fyllde med lila stenar, planterade en växt och lite annat småpysslet, blev riktigt nöjd, anade inte att jag hade sådana talanger. Bakade Mariannebrownie med vitchoklad tryffel till sent på kvällen innan jag trillade i säng och somnade som en stock.
Lördagen åkte vi först mot mamma för att hjälpa dem med en grej och sedan vidare till pappa för det kombinerade 25-års/examens-kalaset. Mycket folk, god champagne, god mat. Utgång på kvällen också, inte så roligt som det brukar vara, lite väl lite folk för min smak.

Fick en helt fantastisk present av mamma och pappa med flera. Fick en systemkamera, Canon EOS 1100D och ett extra objektiv. Tar helt fantastiska bilder, utan att jag knappt behöver göra något. Jag vill lära mig mer, ta ännu mer fantastiska bilder och helst nu på en gång. Skulle kunna tänka mig att gå en fotokurs.
Stackars djuren och Emil här hemma som får agera modeller titt som tätt.

Annars händer det inte mycket spännande. Blev en spontanfika med Julia efter jobbet idag, alltid lika trevligt även om det tyvärr blir lite för sällan.

På fredag blir det Ullared med mamma efter jobbet, ser fram emot det supermycket, ska bli så roligt.
Och jag vill att det ska bli helg och fint väder så jag kan fota lite.

torsdag, maj 03, 2012

Första springturen.

21.26

Jag har varit ute på min allra första springtur någonsin. Jag sprang inte hela vägen, men det kan ju bara bli bättre. 2,5 km på 20 min.

Om drygt ett år händer förhoppningsvis något som jag verkligen ser fram emot, så nu är det bara att kämpa på.

Vikten startar på ca 84 kg (känns en aning pinsamt, men samtidigt så känner jag mig inte så tjock).

Torsdag.

20.59

Ännu en dag som nästan har nått sitt slut, imorgon är det fredag :)

Jag insåg idag att jag faktiskt gillar torsdagar, det är ofta en bra dag. Alldeles lagom på jobb, liksom lagom av allt. Saken blev ju inte sämre av att det var strålande solsken och över 20 grader och att det vankades lite shopping efter jobbet.
Inhandlade två klänningar bland annat, varav den ena ska jag ha på lördag när det blir 25-årskalas för mig och examens-kalas för syster. Kommer bli fint.

När jag väl kom hem så hade min fina man fixat middag. Matlista för hela veckan kan vara det bästa som hänt i det här huset. Båda vet vad som ska göras.

Annars rullar det på mest som vanligt. Jobba, träna, äta och sova. Tiden går så väldigt fort och det är så lätt att skjuta saker framför sig. I helgen fick vi alla fall kört till tippen och pysslat en del i trädgården, jag satte lite taklökar längs trappan, planterade ett gäng kryddor i en plåtbytta och rensade lite.