söndag, oktober 28, 2012

Söndag.

19.57

Har haft en helg med saker att göra nästan hela tiden.
Fredag eftermiddag, efter hundpromenaden, var avsatt till husstädning men blev istället en tidig middag och sen två timmar bowling.
Väl hemma igen så skruvade jag skåpshandtag till efter midnatt.

I lördags blev det lite presenthandling till dagens kalas och sen storstädning och så himla skönt att få det gjort.
Middag på bambu med Emils kompisar plus en flickvän och sen bio i Värnamo, James Bond - Skyfall. Bra film men inte en av de bästa, bion var däremot inte mycket att hurra för. Åkte hem till oss drack lite alkoholhaltigt, spelade Uno och tv-spel. Riktigt trevlig kväll, somnade vid 2.

Idag var det kalas för lilla Linnea ute i Lanna. Vi tog Bubbla på en liten söndagstur också. God mat och tårtor. När vi kom hem så blev det bara soffan och här sitter jag än, skönt.

Snart dags att krypa i säng också. Ny vecka imorgon och nya tag. Höstlov, och lite möten för min del. Hoppas på positiva saker.

söndag, oktober 21, 2012

Söndag.

20.36

Ibland har jag dagar då jag är otroligt effektiv och produktiv, idag har inte varit en sådan dag. Känns mest som att jag legat i soffan hela dagen idag, men det är okej ibland det också.

Igår däremot blev det mycket gjort, var uppe redan vid halv åtta. Tvätt. Långpromenad med Helmer, hem och duscha och sedan ner till Vmo för en fika med Julia och inhandla linsvätska. Det blev lunch för min del. Hem, packa in i bilen och köra till återvinningsstationen, hem igen och sen ut på promenad med Helmer igen. Fick städat köket och plockat lite på nedervåningen. Skönt! 
Önskar att jag var lite mer för att hålla ordning här hemma. Plocka lite varje dag istället för att det ska bli ett så himla stort projekt varje gång det är dags.

Känner mig lite konstig i magen, har strulat lite grann med mina p-piller. Medan andra i min ålder kanske vill ha barn så är jag snarare rädd och nervös för att bli just gravid. Jag har utvecklat någon form av tvångstankar som gör att jag måste kolla minst tio gånger varje kväll om jag verkligen har tagit pillret. Nu är jag såklart ännu mer hispig eftersom det hade blivit lite galet med dem. Men jag litar på Fass den här gången och hoppas att det inte händer något olyckligt.

Ska gå och göra mig klar för sängen nu har jag tänkt. Ny vecka imorgon, det går fort.

Söndagsmiddag på Södergatan.

16.44

Håller på att laga dagens/kvällens middag. Extremt sugen på ugnsmorötter, även om vi åt det senast i fredags men det fick det bli ändå, med lite annat i också. Till det lite röksmakande biffar och en inte alls hemgjord sås. Slänger ihop en grönsallad till också. Superhungrig nu.





Kvällen avslutar vi med en godisskål och en film i soffan.



torsdag, oktober 18, 2012

Ta sig i kragen.

20.31

Fick ond huvudvärk efter lunch idag och tyckte mig känna att något var på gång i halsen.
Bokade av mig på cardio fit:en.
Kom hem och gick en runda med Helmer. Satte mig i soffan och var allmänt trött.
Kände efter i halsen och sen tog jag mig i kragen och stack iväg till träningen i alla fall, trots att jag var galet opepp.
Det gick hur bra som helst och jag kände mig förvånansvärt stark trots allt

Duschat, fått i mig middag och lagt mig i soffan. Jag känner mig helt färdig men väldigt nöjd. Tur det är fredag imorn!

(inte ätit några kakor/godis idag heller, dock lite pannkakor, som jag kanske inte borde ätit).

tisdag, oktober 16, 2012

Tisdagar är värre än måndagar.

 Bilderna tagna förrförra helgen hos mamma. Riktigt nöjd med översta bilden, önskar bara att jag kunde fått med trädtopparna och himlen också. Annars väldigt vackra höstfärger :)
 20.37

Tisdagar är morgontrötta dagar och de är lite segare än alla andra dagar i veckan. Det flöt på bra idag i alla fall och jag fick mycket gjort.

Annars är det påväg att hända spännande saker på jobbet. Renoveringen på jobbet blir nog inte av på ett tag men det kommer nog bli väldigt bra ändå. Mer kan jag inte säga just nu för jag vill inte säga för mycket. Men jag håller tummarna att det går fort nu!

Annars så längtar jag redan till helgen, jag längtar efter att få vara hemma och pyssla runt med lite av varje. 
Helgen som var har jag varit ner till Halmstad med jobbkollegor på middag och Ladies Night. Jag skippade över-sovandet och puttrade hemåt sent på kvällen. Så skönt att krypa ner bredvid min fina i sängen och vakna upp i sin egen säng på morgonen.

I flera dagar har jag tänkt att jag har haft jättemycket att skriva och berätta om men nu kommer jag inte på så värst mycket intressant alls.

Jag kämpar på med träningen. Blir tre gånger i veckan nu och promenader på det, känner mig nöjd med det. 
Tyvärr så har jag ingen som helst jävla karaktär. Jag äter alldeles för mycket sötsaker och jag kan ju inte bara ta en kaka/godis heller utan börjar jag så har jag så djävulskt svårt att sluta. Jag måste trappa ner på sötsakerna, skärpa mig helt enkelt. Jag behöver tips på vad jag ska göra.

 Nu är det dags att krypa i säng. Mitt i veckan imorgon och mycket att göra.

onsdag, oktober 10, 2012

Storhandling och annat smått.

20.28

Ibland dröjer det otroligt länge mellan gångerna jag skriver. En av anledningarna är att jag sällan tycker jag har tid att sätta mig, den andra är väl att jag är lite lat och det tredje är att det faktiskt inte händer så mycket.

Förra helgen tog jag mig hem till mamma för att köra hem min nya lilla bil, som för övrigt fått namnet Birger. Det kändes lite nervöst att köra hem den men det gick fint och det var så kul att köra den.
Nu står han i garaget och torkar upp, för det har läckt in en del vatten.
Hoppas kunna köra nån runda till innan det blir för vintrigt.

Var även på en helt fantastisk föreläsning med jobbet i torsdags. En man som var transvestit, han pratade om manligt och kvinnligt och folks fördomar. Väldigt intressant och tänkvärt.

Idag har jag storhandlat. Jag gillar att handla men avskyr att packa i påsar och packa upp när jag kommer hem. Köpte även ett par Gore-tex gåskor, så jag kan hålla mig torr om fötterna i höst.
På tal om höst, så skrapade jag bilen första gången imorse. Eller hällde varmvatten på den för det var ett tjockt islager.

Snart dags att bädda ner sig, en av dem bästa stunderna på dagen.

måndag, oktober 01, 2012

1 oktober.

19.28

Jag har varit långledig från jobbet torsdag-söndag. 
Torsdagen var ingen vidare dag. Mormors begravning. Det var jättefint, med en manlig solosångare som sjöng helt fantastiskt. Det var bland det sorgligaste jag varit med om. Dagen slutade trots allt rätt bra, med smörgåstårta, tårta och en god natts sömn på det.
I fredags blev det en hel dag i stan med mamma, kinabuffé och ganska många timmar på bokmässan. Blev tre bak/kokböcker och ett antal pocketböcker rikare. Sen bar det hemåt till pappa för en pizza och en ganska så tidig kväll.

På lördagen gav jag och syrran oss iväg på ett litet äventyr i närheten av Borås. Kom därifrån och var ganska många tusenlappar fattigare men med en drömbil rikare. En fin lite röd Bubbla. Sen körde Cec min bil och jag körde den nya pärlan på slingriga vägar hem till mamma där den nu står parkerad tills jag har möjlighet att hämta hem den. Troligtvis till helgen.

Sen blev det en sväng till Kungsbacka men vi var inte vidare shoppingsugna alls, en tur till farmor&farfar blev det också. Till kvällen hade vi tänkt oss utgång, var väl lite lagom sugna, gjorde oss iordning och gav oss iväg i alla fall. Sen stod tåget still en halvtimme, vi kom in till stan, tog en liten runda och var hemma vid halv tolv igen. Då blev det sängen. Det har nog aldrig hänt innan. Jag tror att begravningen tog musten ur oss totalt.

Igår hade jag och syrran en supermysig utedag. Vi åkte ut till Särö Västerskog, tog med våra kameror och gick en ordentlig långpromenad ute på klipporna och fotade lite. Solen sken till och med lite på oss. Sen unnade vi oss varm choklad och äpplepaj.

Kom hem igår eftermiddag och det är alltid så himla skönt att komma hem till sitt igen.