torsdag, november 22, 2012

Inte igen. Usch & Blä!

20.22

Ingen träning idag heller, det har med andra ord inte blivit någon träning på hela veckan. Och varför? Jo ont i halsen igen. Svårt att veta om det faktiskt är någon infektion på gång, om det är väldigt torr luft på jobbet eller något annat. Känner mig inte sjuk annars, kanske lite mer trött, men det kan ju bero på mörkret och vädret. Det har i alla fall blivit promenader och fuskat med lite magövningar.
Om jag fortfarande har ont i halsen på måndag så skiter jag i det och tränar ändå. För då är det inget. Så var det bestämt.

Annars så går vågen faktiskt neråt och jag äter inget godis och inga kakor. Jag är otroligt nöjd med mig själv. Känns som att jag äter lagom mängd mat också. Det går bra nu!
Men som sagt blir det lite syndigt i helgen. Kanske kan klämma in lite träning på SPA-helgen också.

Är inte gravid heller, vilket känns fantastiskt skönt. Mår däremot fortfarande inte helt okej, mest illamående, men tror det är stress till stor del. Det känns oftast helt bra på helgen och sen kommer det lagom till en ny arbetsvecka.

Imorgon kommer äntligen min älskade syster. Som jag längtar efter henne. Har avbokat julmyset med jobbet, kände att det skulle bli lite tight om tid. Jag stannar hemma istället, går en promenad med hunden, pysslar lite och äter middag med min kärlek. 

Nu blir det "Hela Sverige Bakar", hoppas jag kan hålla mig vaken.    

måndag, november 19, 2012

Godissug.

20.05

Idag har det jobbats och jag har hunnit med allt jag skulle göra och lite utöver det. Känner mig däremot stressad inuti, det är jobbets pengar som spökar eller snarare pengarna som inte finns.

Blev galet godissugen idag vid halv tretiden när jag skulle plocka undan i personalrummet. Stoppade i mig lite russin istället för kakor. Druckit lite hjortronglögg från förra året också. Lite försmak av julen. Lite längtar jag nog allt ändå!

Gick en hundpromenad när jag kom hem, lite kyligt och mörkt. Rätt så skönt ändå. Lagat middag, pasta, skinksås och bönsallad.

Nu är jag bara trött, blir tv en stund till och sen sängen.

söndag, november 18, 2012

En smula söndagsångest.

18.04

Här hemma har vi ganska så nyss ätit middag, en blomkål- & broccoligratäng med färs och ädelost från en blogg som jag gillar väldigt mycket. Varit ute en runda med Helmer för övrigt första gången som jag var utanför dörren idag.

Jag hade lust att göra något idag men kunde inte riktigt finna ut vad så Emil satte mig i arbete så nu är alla skåpgångjärnen i köket bytta också. Det tog ett par timmar men det var åtminstone något vettigt som blev gjort.

Fredag-lördag så var jag gräsänka och tänk så skönt det kan vara att få vara lite själv ibland. Bara göra som man själv vill. Klart jag saknade honom lite också. Det bjöds på pannkakor med grädde och sylt och ett par avsnitt Glee, sådant som det inte blir när han är hemma. Relativt tidig kväll blev det också. Lördagen började jag med ett boxpass och en sen gofrulle. Sen blev det en promenad och lite tvätt vikt. Inte alltför ansträngande. Sen fick jag hem en väldigt trött och bakfull sambo, som hade varit i Göteborg på konsert. Och jag saknar verkligen Göteborg ibland! På kvällen kokade risgrynsgröt som jag åt till kvällsmat, det var inte dumt alls.

Ytterligare en vecka utan godis och kakor (kanske borde lägga till läsk också). Trots att det har bjudits på både tårta och kakor på jobbet så har jag inte tagit något alls. Det känner jag mig stolt över. Jag är annars inte den som tackar nej.
Det har dock blivit pannkakor med sylt, gröt med socker och några teskedar glass. Bäst att vara helt ärlig. Håller mig mest till mina frukter (+ russin ibland) och mitt citronvatten. Träningen flyter också på bra nu, med minst tre pass i veckan.

Nästa helg kommer jag däremot att fuska lite grann. På fredagen är det lite julmys med jobbet. Senare på kvällen kommer syster hit, henne har jag inte träffat på nästan två månader nu! Lördag till söndag är det SPA, bara hon och jag. Det blir trerättersmiddag och annat gott. Som jag längtar.

Söndag idag och ingen lust med jobb alls imorgon. Lite söndagsångest och på det mensvärk, inget vidare alls.
Senare blir det i alla fall den vanliga söndagsfilmen med min älskling. Johan Falk blir det ikväll. 

söndag, november 11, 2012

Ett ansiktslyft.

20.13

För ett par veckor sedan skruvade jag ju nya luckhandtag till efter midnatt. Vi har nämligen bestämt att köket ska få en ansiktslyftning och vi har äntligen enats efter prat fram och tillbaka.
Vi behåller våra luckor som är i brunt trä, vilket vet jag inte. Vi enades om att det kanske inte skulle bli så snyggt att måla vitt, luckorna möjligtvis men inte allt runt om. 
Så taket ska bli vitt, golvet ska bytas och kommer förmodligen och förhoppningsvis bli rutigt, vet inte riktigt vilka färger än bara. 
Kaklet ska bytas ut, vi har inte bestämt oss om det heller än. 
Bänkskivor är beställda, kollade först på komposit, en blandning mellan stenkross och bindningsmaterial, fick en prisuppgift på drygt 12000 kronor från Ballingslöv, då skulle de tre skivorna kosta lika mycket oberoende på storlek. Helt sjukt. Så Emil var till en lokal firma och kikade, det blev svart marmor för drygt 4000 istället. Det är vi väldigt nöjda med.  

Ska lägga upp bilder på hur köket ser ut nu också.






Dags att bädda rent i sängen och sen blir det nog en söndagsfilm med älskling.  

Söndagsmiddag och nöjd med mig själv.

18.50

Här hemma har vi ganska så nyss intagit en väldigt långkokad och otroligt mör Boeuf bourguignon. Den hade stått på spisen i nästan 4 timmar. Den serverades med baguett och sallad. Mycket nöjd med kvällens middag helt enkelt och kommer definitivt att göras om igen.
Bilder blev det inga eftersom vi var så snabba att lägga upp och äta det. Dessutom så är jag ingen stjärna på att fota mat heller. Skulle gärna vilja lära mig. En allmän fotokurs skulle inte var så dumt.

Inget godis eller kakor på hela den här veckan och jag känner mig såå nöjd med mig själv. Kanske verkar lite töntigt med en vecka men för mig är det bra jobbat. Jag är mycket för lördagsgodis, helggodis. Frukt har det blivit och lite sylt på kvällsmackan igår men inget annat. Det har faktiskt inte varit så jobbigt heller, trodde det skulle vara värre. Till fredagsmys blev det grönsaksstavar med dipp. Klart godkänt!
Kör helt enkelt en vecka till och den här veckan blir det fullt ös med träningen också. Hoppas på lite mindre regn så det kan bli lite mer promenader också. Regn är väl okej men att promenera i regnbyxor är ingen stor favorit alls.


onsdag, november 07, 2012

I mitten och bra förändringar på gång.

20.21

Jag har haft ganska så fullt upp det senaste, har varit i andra tankar och inte mått helt okej i magen. Har oroat mig för att vara gravid, har gjort test och så är inte fallet som tur är. Jag känner mig lättad över det, samtidigt som jag fortfarande lite kass i magen. Tror det är magkatarr som spökar, men har börjat med en medicinkur. Så nu hoppas jag att det blir ordning på det här.

I förra inlägget skrev jag om att det kanske skulle bli förändringar. Förändringar ska det bli och jag känner mig otroligt glad för det. Jag ska hoppa på ett grav-vikariat i skolan i Forsheda. Skönt att slippa allt gnäll och att allt möjligt stort som smått är fel och inte tillräckligt bra. Vissa kommer jag definitivt sakna men vissa andra kan jag definitivt vara utan.

Har känt mig lite rasslig i halsen i veckan och som om något är på gång. Hoppade över träningen igår och idag velade jag framåt tillbaka men bestämde mig för att inte gå. Får så otroligt dåligt samvete om jag inte kommer iväg bara.
Nu har jag bestämt mig att nu är det verkligen dags att gå ner i vikt. Det är svårt, vet inte riktigt hur jag ska göra, det får inte vara för krångligt, för då ger jag upp. Ska skippa alla kakor och allt godis en tid framöver. Äta mindre portioner, mer grönsaker och fortsätta träna. Skulle behöva någon som peppar mig och hejar på!

Nu blir det i alla fall sängen för mig. Torsdag imorgon och snart är veckan över