torsdag, maj 29, 2014

Inte den allra bästa av dagar.

Idag var jag tvungen att avliva min allra sötaste lilla tjej. Det var fruktansvärt jobbigt, blev många tårar.

Innan har hon ju fått någon form av anfall, men med väldigt långa mellanrum så har inte tänkt så mycket på det, men hon har blivit undersökt en gång. Så förra veckan fick hon ett anfall och i veckan har hon varit himla slö och igår tyckte jag att hon andades konstigt. Lisa var här och undersökte, hörde inget särskilt men trodde på vätska i lungorna. Provade med antibiotika.
Idag skulle jag ge henne medicin, men fick henne inte att svälja den. Och hon hade börjat andats ännu tyngre. Så då tyckte jag det var lika bra att ta bort henne. Så åkte till Lisa och hon fick somna in. Klappade henne tills hon tog sitt sista andetag.

Nu känns det ändå helt okej om än väldigt tomt och jag saknar henne. Men det känns absolut som jag gjorde rätt val. Hon hade vätska i lungorna och prognosen var inte god. 

Älskade Micro <3 

lördag, maj 17, 2014

Bättre & bättre

Igår tog jag mig en liten löprunda igen. Sprang 3 km den här gången, utan att stanna och ca 6.41 min/km. Känner mig riktigt nöjd med det! Nästa gång hoppas jag att jag ska klara av ännu lite längre.
Har även blivit 2-3 pass på gymmet den här veckan.

Annars har den här veckan bjudit på det vanliga. Lite sådär halvväder den här veckan, men i torsdags var det bra väder så jag och Emil tog en tur till Gislaved där det var Street food market. Kikade runt lite, det blev en langos var till middag och sen köpte vi lite engelska fudge.

Idag har det varit helt strålande väder och varit riktigt sommarvarmt. Vi har varit hos Emils mamma och tvättat hennes fasad så att Emil ska kunna måla den. Sen blev det lite tvätt och pyssel här hemma, och satt en stund i puffen på baksidan i solen och läste.

Nu har vi precis grillat och ätit, Emils kompis är här och jag är förbannat sugen på efterrätt eller nåt gott.

Imorgon bär det iväg på en lite utflykt med syster och troligtvis Kristin. Ska köra till mamma först och sen vidare till Tjolöholms slott för en bilutställning. Hoppas på superfint väder och en riktigt härlig dag! Alltid roligt att träffa syrran också :)
Synd bara att det är söndag imorgon..

lördag, maj 10, 2014

Lördag.

Sitter i soffan och halvtittar på ESC. Emil är inte hemma och jag är egentligen lite för trött för att sitta uppe.

Har varit hos mamma hela dagen idag och var hemma strax efter nio ikväll. Vi har pratat, fikat på brownien jag hade med mig, lite misslyckad men väldigt god. Gått en promenad, fotat lite. Ätit middag på den inglasade altanen. Sytt ett pannband till mig, så nu ska jag försöka ge mig på att sy något själv också.
Fick även en försenad födelsedagspresent av mamma & Dag. En pulsklocka. Så roligt! Nu har jag verkligen lust att bli lite duktigare på att springa. Fick även en jättefin turkos (godis)skål.

I fredags efter jobbet tog jag mig ut på en liten springrunda, än så länge bara 2 km, men den här gången gick det i alla fall lite fortare än förra gången. Plus att jag har hunnit med 3 gånger på gymmet den här veckan can också. Känner mig riktigt nöjd med det.
Har heller inte ätit något godis sedan påskhelgen. Däremot har det blivit lite glass och någon efterrätt, men bara om det har varit helg. Ingenting på vardagar!

Idag har jag haft ont i halsen och känt lite snorig, hoppas det inte är någon förkylning på gång bara. Det har jag verkligen ingen lust alls med.

Tror det är dags att gå och bädda ner sig i sängen nu.

måndag, maj 05, 2014

Majmånad.

Har haft en superskön långhelg och då är det allra jobbigast att börja jobba igen. Men det gick bra och dagen gick fort. Efter jobbet blev det en promenad och en runda på gymmet. Har inte blivit allt för mycket av den varan den senaste veckan. Har känt mig lite halvkrasslig i halsen men det har inte blivit värre än så.

På valborgsmässoafton var det bara jag och Emil, åt tacos och drack lite vin. Tidigt i säng blev det med, som ett gammalt pensionärspar.
I torsdags möttes jag och Cec upp i Ullared för lite shopping, redan vid öppning, vid åttatiden. Blev ett par timmar shopping och sen en lunch innan vi skiljdes åt och åkte hemåt.

Stack ut och sprang en liten liten runda i fredags också. Försöker verkligen gilla det, jag ska banne mig kämpa på. Sen blev det lite inhandling av uteblommor också som har planterats. Ser riktigt fint ut!

Vi har haft folk hemma nästan varje kväll och käkat middag och spelat lite spel. I lördags blev det till och med trerätters.
I söndags tog jag och Emil en sväng till Jönköping. Fick köpt lite nya bestick och kikade på lite annat. Men det blev inte mycket handlat.

Inga planer för veckan, annat än träning och det vanliga.