Här kommer äntligen receptet på cheesecaken jag bjöd på i fredags på min sista dag. Hämtat inspiration från bland annat Jennys matblogg, men modifierat den en del.
Kladdkakebotten:
100 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1/4 tsk vaniljpulver
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Cheescakefyllningen:
5 st gelantinblad
2 st ekologiska ägg
400 gram färskost
2 dl creme fracihe
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st apelsin, både skal och saft
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela på äggen, vitan i en skål och gulan i en skål.
Blanda gulorna med färskost, cremé fraiche, socker, vaniljsocker och apelsinskal, rör tills du har en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, och vänd ner i smeten.
Pressa apelsinsaften i en kastrull och värm den. Krama ur gelatinbladen och rör ner i saften tills det blandats väl.
Låt det svalna lite innan du häller ner det i smeten, rör så att allt blandar sig ordentligt. Häll smeten i formen och låt den stå kallt i ett par timmar.
Passionsfruktstopping:
1 gelantinblad
1 msk strösocker
4 msk vatten
4 passionsfrukter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp vatten och socker.
Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlagen.
Låt det svalna innan du häller det på kakan.
Låt kakan stå kallt i minst två timmar innan servering.
Kladdkakebotten:
100 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1/4 tsk vaniljpulver
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Cheescakefyllningen:
5 st gelantinblad
2 st ekologiska ägg
400 gram färskost
2 dl creme fracihe
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st apelsin, både skal och saft
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela på äggen, vitan i en skål och gulan i en skål.
Blanda gulorna med färskost, cremé fraiche, socker, vaniljsocker och apelsinskal, rör tills du har en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, och vänd ner i smeten.
Pressa apelsinsaften i en kastrull och värm den. Krama ur gelatinbladen och rör ner i saften tills det blandats väl.
Låt det svalna lite innan du häller ner det i smeten, rör så att allt blandar sig ordentligt. Häll smeten i formen och låt den stå kallt i ett par timmar.
Passionsfruktstopping:
1 gelantinblad
1 msk strösocker
4 msk vatten
4 passionsfrukter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp vatten och socker.
Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlagen.
Låt det svalna innan du häller det på kakan.
Låt kakan stå kallt i minst två timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar