fredag, april 26, 2013

Jordgubbsglass.

22.36                                                                                                                                             
Idag slog jag till, efter att ha tänkt på det en hel vecka, och gjorde glass i min nya glassmaskin.

Funderade ett tag, röjde runt lite i frysen i källaren. Hittade en låda med jordgubbar som vi plockade i somras hos Emils mormor. Såvalet föll på jordgubbsglass.

Vi har precis ätit lite, den hade inte hunnit frysa färdigt helt igenom, men den smakade såå gott och riktiga jordgubbar. Som sommar!

Nu tror jag att det alldeles snart är dags för att avsluta den här fredagen. Är en aning trött nu.

söndag, april 21, 2013

Födelsedag.

20.12
Den här helgen har vi firat lite födelsedag, närmare bestämt min 26-årsdag.

Mamma och Cec var här igår på lunch och sen chokladtårta. Ungefär liknande den som jag bakade sist fast med kokoschoklad istället för apelsinchoklad. Fungerade mycket bra det också. Fick en glassmaskin och den kommer jag nog ha mycket roligt med. Av Emil fick jag fantastiska koppar som jag suktat efter så länge, Rörstrands Mon Amie.

På kvällen blev det en tur i Bubblan till affären och hemma blev det gratinerade nachos med sås och cider, i soffan med mina fina älskling. Inget dumt avslut på födelsedagen alls.

Idag tog jag sovmorgon till strax innan tio. Tog det lugnt en stund i soffan. Sen blev det lite gjort i alla fall. Två maskiner tvättade, slipat och oljat utebordet och Emil har grävt upp häcken och jag har burit. Ljuvligt väder ute idag med. Emils mamma och Kalle var här en sväng och åt tårta så att den ska ta slut någon gång. Resten får följa med till jobbet imorgon.
Nu blir det snart en dusch och sen ska jag hoppa i säng. Ny vecka och nya starka tag.

söndag, april 07, 2013

Baksöndag.

19.54

Idag började jag dagen vid niotiden. Fick i mig lite frukost och sen tog jag mig ut på en powerwalk med Helmer. Inte särskilt lång, sen blev det lite situps, benböj och armhävningar. En dusch på det och sen satte jag igång och bakade.

Bakade en brownie med hallon och en swirl i. Formen var lite för stor så kakan blev lite för tunn och därmed torr, men kan nog bli gott ihop med grädde eller lite vaniljglass. Bakade min första rulltårta någonsin och fyllde den med grädde med lemoncurd och lite egenkokt hallonsylt. Tyvärr sprack den lite när jag skulle rulla den. Skulle göra maränger och det gick bra ända tills jag klickade i Nutella och vispade ännu mer (vad trodde jag egentligen, jag fattade ju att det inte skulle fungera, men ändå) försökte rädda det med mer äggvita. Fungerade inte. Sen öste jag i mjöl och bakpulver, banan och kokos och hällde upp i muffinsformar och gräddade. De blev superfina men var som gummi inuti, tyvärr, men ska nog att göra något med de också. Sen blev det nya maränger som blev superbra. Kul att experimentera lite och inte alltid göra samma sak.

Nu har vi nyss ätit middag, ett fiskexperiment som smakade riktigt bra.

Ska greja lite till och ta hand om mina kakor innan det är dags att hoppa i säng för att ladda för en ny vecka.